„Mi-ar plăcea ca UDMR să fie la guvernare”

frunda gyorgySenatorul Gyorgy Frunda, candidat pentru un nou mandat în Colegiul nr. 1 Târgu Mureş, a declarat presei, vineri, că apreciază afirmaţiile copreşedintelui USL, Crin Antonescu, referitoare la deschiderea Uniunii Social Liberale faţă de UDMR şi că i-ar plăcea ca organizaţia din care face parte să fie la guvernare.

‘Partea pozitivă, mă bucură declaraţia domnului preşedinte Crin Antonescu care se arată deschis la o colaborare cu UDMR. Mai mult, dacă am înţeles eu bine declaraţia lui, chiar dacă vor avea majoritate şi vor forma guvern fără UDMR sunt deschişi la o colaborare parlamentară, discuţie cu UDMR. Acest lucru este normal şi încurajator. Despre intrarea noastră la guvernare, vom discuta după alegeri. Teoretic, mie personal, mi-ar plăcea ca UDMR-ul să fie la guvernare. Am spus-o acum câteva luni şi o repet, dacă aş prinde peştişorul de aur, mi-ar plăcea ca USL să aibă 48-49% şi să aibă nevoie de noi. Ar avea de câştigat şi ei, am avea de câştigat şi noi şi ar avea de câştigat cetăţeanul român’, a susţinut candidatul UDMR.

Frunda a spus, în privinţa afirmaţiei lui Crin Antonescu cum că poziţia USL referitoare la articolul 1 din Constituţie şi la caracterul naţional şi unitar al statului român este ”ireconciliabilă” cu cea a UDMR, că în politică totul este negociabil şi că nu se poate exclude nimic din start.

‘În ceea ce priveşte condiţii atunci când te aşezi la o masă, nu poţi să spui că nu discuţi despre un anumit lucru. Discuţi despre absolut orice. În urma discuţiilor, ce hotărâre iei, e altă treabă. Iar vă spun, în ceea ce priveşte statul naţional, argumentaţia mea este aceeaşi: această sintagmă, această definiţie este emoţională, fără efecte politice sau juridice în actul fundamental al României. Vom discuta tot: de exemplu eu vreau o republică parlamentară. Dl. Ponta şi Antonescu au spus că ei vor în continuare republică semiprezidenţială. După părerea mea greşesc: o republică parlamentară ar fi mult în beneficiul cetăţeanului, ar uşura mult raporturile dintre guvern şi parlament, ar da o mai mare putere parlamentului, care este purtătorul suveranităţii populare, şi nu am avea circurile pe care le-am avut de 22 de ani, cu intensităţii mai mari sau mai mici’, a subliniat Gyorgy Frunda.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.