Minus 20% la emisiile de CO2 până în 2020

primarie targu muresPrin Adeziunea la Pactul Primarilor, Municipiul Tîrgu-Mureş și-a asumat, alături de celelalte părţi semnatare, următoarele angajamente: depăşirea obiectivelor stabilite de UE pentru anul 2020, reducând emisiile de CO2 din zona oraşului nostru cu 20%, prezentarea unui plan de acţiune în domeniul energiei durabile, incluzând un inventar de referinţă al emisiilor, care să descrie modul în care vor fi atinse obiectivele.

Planul de Acţiune pentru Energie Durabila (PAED) este un document cheie care defineşte politicile energetice ale administraţiei publice locale pentru următorii 8 ani cu scopul reducerii emisiilor de CO2 pe întreg teritoriul municipiului. Acest plan înglobează o serie de măsuri pe termen scurt şi mediu care vizează creşterea eficientei energetice a clădirilor publice, utilizarea raţională a energiei în locuinţe şi clădiri din sectorul terţiar, sustenabilitatea sistemului de transport urban, modernizarea sistemului de iluminat public, producerea unei părţi importante a energiei necesare pe plan local din surse regenerabile.

Planul de Acţiune pentru Energie Durabila este integrat in perspectivele strategice stabilite prin “Strategia energetica a Municipiului Tg. Mures pentru perioada 2012-2025” elaborată în 2011.

Sursa: Primăria Tîrgu-Mureș

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.