fbpx

Răniţii arşi în explozia din judeţul Mureş, transferaţi în Belgia

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, efectuează duminică, 18 noiembrie, o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Târgu Mureş – Bruxelles, Belgia, pentru transferul a doi pacienţi.

Pacienţii prezentând arsuri pe aproximativ 70-80 % din suprafaţa corpului vor fi asistaţi pe timpul zborului de către o echipă medicală SMURD din Bucureşti şi vor fi transportaţi la Spitalul Militar „Reine Astrid” din Bruxelles, Belgia.

Două persoane au fost rănite grav, duminică dimineaţa, în localitatea Gorneşti, judeţul Mureş, în urma unei explozii în locuinţă. Deflagraţia nu a fost urmată de incendiu, Un bărbat de 76 de ani a suferit arsuri pe 40 la sută din suprafaţa corpului, iar o femeie de 69 de ani are arsuri pe 70 la sută din corp.

Misiunea se efectuează la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, ca urmare a acordului primit din partea instituţiei medicale belgiene la apelul lansat de către Ministerul Sănătăţii pentru transferul răniţilor.

Aeronava este operată de către un echipaj format din comandorul Emil Tecuceanu – comandant aeronavă şi doi piloţi, căpitanii Valentin Chiriac şi Mihai Vârdol. Echipa medicală a M.Ap.N. este alcătuită din colonelul medic Dragoş Tudose, plutonierul-major Dumitru Miu şi plutonierul Elena Călin.

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW