Miss & Mister Fitness la Reghin

Competiția Miss & Mister Fitness I.F.B.B. România, organizată de clubul privat din Reghin, A.C.S. Voința Sebastiano în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Reghin, Federația Română de Culturism și Fitness s-a desfășurat în Sala Municipală de Sport din Complexul Parcul Tineretului sâmbătă, 31 august.

Un nou concept

”Am creat un nou concept pentru Federația Română de Culturism și Fitness: Miss&Mister Fitness. Cu siguranță în următorii 5 ani va fi un eveniment populat cu sportivi de la competițiile din țară. Acum, la prima ediție am avut 66 de competitori, ceea ce este incredibil, având în vedere că s-a desfășurat doar pentru 2 categorii. Competitorii au fost foarte pregătiți. Am prins un moment bun pentru că e un eveniment premergător campionatului național. Câștigătorii premiilor Open, respectiv Bikini Fitness și Men’s Physique vor participa la prestigioasa competiție Arnold Classic 2019 din Barcelona, în perioada 19-21 septembrie. Tot în cadrul acestei competiții au fost făcute și selecții pentru lotul național, pentru competițiile europene și mondiale ce vor urma”– prof.Gabriel Toncean, președintele F.R.C.F.

Reghinul a devenit a doua casă…

”M-am reîntors cu mult drag și bucurie în Reghin, ca de fiecare dată. Competiția organizată astăzi face parte din seria evenimentelor organizate de Gabriel Toncean, evenimente cu scopul de a populariza și mai mult aceste două discipline:  Bikini Fitness și Men’s Physique. Am văzut de nenumărate ori numărul mare de participanți la competițiile de genul din afara țării și spre surprinderea mea plăcută avem și aici destul de mulți participanți. Ceea ce mă bucură cel mai mult este nivelul lor de pregătire. Deși mai e o lună întreagă până la naționale sportivii sunt extraordinar de bine pregătiți”– Monica Mureșan, vicepreședinte F.R.C.F.

Alimentația face diferența

”Evenimentul de astăzi se recomandă ca o premieră și este bine să reușim să găsim formule cât mai multe pentru a organiza astfel de evenimente. Dacă reușim în timp ce facem sport să creăm și un corp frumos, armonios și chiar competitiv, cu atât mai bine. Dar înainte de orice, sportul înseamnă sănătate. Eu, ca și nutriționist recomand ca toată lumea care dorește să dea jos câteva kg, să slăbească, să nu o facă fără a combina un regim alimentar cu exerciții fizice, cât de cât regulate. Competitorii de azi au fost extraordinari, atât fetele cât și băieții. Am văzut fete pe scenă, parcă erau la un campionat național. Asta dovedește că sportivii își upgradează forma sportivă din ce în ce mai mult, că au o formă competitivă mai tot timpul anului. Înseamnă că au încetat să mai facă greșelile din anii anteriori, să se îngrașe mult, ca mai apoi să se chinuie să slăbească. Dacă mențin această formă constantă nu mai trebuie decât să accelereze un pic intensitatea antrenamentului înaintea concursurilor, să adauge antrenament cardio și puțină atenție la alimentație. Alimentația în acest sport, din punctul meu de vedere e peste 70%, chiar 80%, pentru că oricât de mult și de intens ne-am antrena, oricum am avea combinate exercițiile, alimentația face diferența. Alimentația este parte integrată, nu e refacerea de după efort. Alimentația este cea care ne oferă caloriile de care avem nevoie”– Răzvan Ariton, nutriționist al lotului național de culturism și fitness.

Miss & Mister Fitness

”După 12 ani de atletism nu mi-a fost atât de greu să trec pe partea aceasta, a culturismului. Până acum am concurat pentru federația italiană. Acum am trecut la federația română și am decis să reprezint țara. Cred mereu în ceea ce fac, îmi place să învăț de la cei mai buni. Ei mă motivează. Trebuie să muncești mult să îi ajungi, dar munca îți aduce și satisfacții. Iar azi mi-am dovedit din nou că pot!”– campion în Italia, Doina Temătoru.

”Practic acest sport de 17 ani, de mic mi-a plăcut culturismul. Mă antrenez zilnic și am grijă mare la alimentație. Practicarea acestui sport a devenit un mod de viață, iar multitudinea de medalii și premii câștigate mă motivează și mai mult” – multiplu campion național și internațional, Daniel Gârtan.

                                                                                GRAMA IMOLA

Comentează cu Facebook