fbpx

Miss Universe România 2021, ajutor al lui Moş Crăciun, alături de campioana Marisa Mureşan

Miss Universe România 2021, Carmina Cotfas, alături de campioana naţională la echitaţie, Marisa Mureşan, au fost ajutoarele lui Moş Crăciun pentru trei fraţi din satul mureşean Râpa de Jos, care şi-au pus dorinţele în trei scrisori şi au sperat în îndeplinirea lor.

Preotul din Râpa de Jos, Iustinian Dacian Oprea, le-a spus Carminei şi Marisei că oamenii din acest sat trăiesc, în general, din agricultură şi că, la fel ca şi copiii din familia Man, foarte mulţi dintre copii îşi ajută părinţii la muncile câmpului şi la îngrijirea animalelor, iar unii chiar abandonează şcoala după clasa a VIII-a pentru a se dedica susţinerii familiilor, iar atunci când îşi doresc ceva pentru ei, singura lor speranţă rămâne Moş Crăciun.

Foto: (c) Dorina Matiş/AGERPRES„Este vorba despre familia Man, sunt patru fraţi în această familie, cel mai mic, o fetiţă, are doar trei luni. Cei trei fraţi care au venit la biserică pentru a se întâlni cu ajutoarele lui Moş Crăciun, Miss Universe România 2021, Carmina Cotfas, şi cu campioana naţională la călărie, Marisa Mureşan, sunt Nicuşor, Nicoleta şi Vlăduţ. Ei au scris scrisori de mai multă vreme pentru Moş Crăciun, iar de doi ani încoace, de când Moş Crăciun a decis să vină şi la Râpa de Jos, eforturile lor au început să dea roade şi au primit ceea ce îşi doreau. Nu îşi doresc ceva deosebit, ci haine şi încălţăminte pentru această perioadă rece şi jucării. În acest an şi-au mai dorit o tabletă pentru şcoală, un laptop şi câte un telefon. Sunt copii cuminţi, frecventează şcoala şi vin la biserică în fiecare duminică. La şcoală au rezultate medii, fiindcă nu are cine să îi pregătească acasă şi, în plus, în timpul liber îi mai ajută pe oamenii din sat la muncile gospodăreşti. Mama lor a fost prin străinătate mulţi ani, dar de doi ani este alături de ei, îngrijindu-se de ei, de fetiţa cea mică şi de tatăl lor care este bolnav, având o boală care îl ţintuieşte la pat”, ne-a spus preotul ortodox din Râpa de Jos, Iustinian Dacian Oprea.

Preotul şi-a manifestat recunoştinţa faţă de cele două ajutoare ale lui Moş Crăciun şi le-a binecuvântat, spunându-le cât de important este gestul lor şi câtă bucurie aduc în sufletele acestor copii, care, de foarte multe ori, au fost puşi în situaţia de a-şi asuma responsabilităţi de adulţi, în ciuda vârstei lor fragede.

Foto: (c) Dorina Matiş/AGERPRESPovestea de viaţă a celor trei copii le-a impresionat profund pe cele două ajutoare ale lui Moş Crăciun, mai ales când au aflat că familia lor a fost nevoită să vândă singurul porc care îl aveau în gospodărie pentru Crăciun, pentru a putea plăti factura la electricitate, dar şi faptul că au renunţat la calul care le mai aducea nişte venituri, după ce tatăl a rămas invalid.

„Sunt trei copii foarte puternici, curajoşi şi m-am bucurat foarte mult să aflu că sunt cuminţi şi studioşi. Şi eu m-am regăsit în ei, mă bucur că am avut ocazia să îi întâlnesc şi îmi doresc să le pot urmări transformarea, să îi văd cum cresc, sunt nişte copii minunaţi. M-am alăturat campaniei ‘Dragă Moş Crăciun’ fiindcă sunt convinsă şi cred cu tărie că aceşti copii şi generaţiile tinere sunt viitorul nostru şi, dacă putem, trebuie să îi ajutăm cu orice ne stă în putinţă – indiferent că este hrană, pantofi sau orice altceva – să le asigurăm un trai mai bun. Ei vor creşte şi vor fi stâlpii de susţinere ai ţării noastre şi ai noştri ca şi societate. Faptul că am putut face gestul acesta, oricât de mic ar fi, pentru mine a însemnat enorm şi sunt convinsă că şi pentru ei a însemnat la fel. Le-am spus să-şi urmeze visurile, de aceea i-am întrebat ce vor să facă atunci când vor fi mari – întrebarea clasică pe care am primit-o şi eu când am fost copil. I-am spus Nicoletei să îşi urmeze visul, fiindcă ea vrea să fie poliţistă, să creadă cu tărie toţi trei în ceea ce vor să facă, indiferent că este vorba despre ceva practic, teoretic, artistic, nu contează. Ideea este să îţi urmăreşti visul, să îţi urmăreşti pasiunea, indiferent cât de dificil pare şi de greu de realizat, pentru că toţi urmăm nişte trepte până să ajungem cea mai bună versiune a noastră. Să creadă în ei. Am fost emoţionată pentru că e o primă întâlnire în acest proiect, sunt copii care au primit ceea ce şi-au dorit şi este o emoţie de nedescris”, a declarat Miss Universe România 2021.

Campioana la echitaţie Marisa Mureşan s-a arătat impresionată de povestea copiilor care au fost nevoiţi să vândă calul pe care îl avea familia, după ce tatăl lor s-a îmbolnăvit.


„Am venit să dau de la mine pentru ceilalţi, fiindcă, la fel ca şi noi, şi eu au dreptul să trăiască viaţa pe care şi-o doresc şi să-şi împlinească visurile. Probabil visează la ceva în fiecare seară, când se duc la culcare. Am fost foarte emoţionată, îmi place genul acesta de evenimente şi îi admir că sunt copii şi muncesc de la vârsta aceasta, mi se pare un lucru remarcabil pe care nu cred că mulţi copii l-ar face. Pasiunea mea este echitaţia şi automat când aud cuvântul ‘căluţ’ mi se deschide inima, am crescut cu asta de la vârsta lor, sper să continui. Mi-a încălzit sufletul când mi-au spus că au avut un căluţ pe care l-au iubit (deşi am fost tristă că au fost nevoiţi să renunţe la el) şi că visul copilului cel mic este să îşi facă o fermă”, a arătat Marisa Mureşan.

Foto: (c) Dorina Matiş/AGERPRESCât despre echipa lui Moş Crăciun de la Râpa de Jos, Marisa a spus că a fost plăcut surprinsă să constate că cea mai frumoasă femeie din România este de o modestie şi o naturaleţe ieşite din comun.

„Am reuşit să mă întâlnesc cu Miss Universe România 2021 cu ocazia acestui proiect şi sunt foarte mândră că am fost invitată alături de ea. Am călătorit împreună, venind încoace, şi mi-am dat seama că este o persoană remarcabilă, este ca noi toţi, mi-a plăcut foarte mult de ea, cum se comportă şi calitatea ei ca om”, a spus campioana, membră a lotului naţional de călărie.

Cei trei fraţi, vizibil marcaţi de prezenţa ajutoarelor lui Moş Crăciun, şi-au ascuns cu greu emoţiile şi nerăbdarea de a desface cadourile, însă, alături de preotul din sat şi de soţia acestuia, Ioana, le-au colindat pe Carmina şi Marisa şi pe toţi cei prezenţi la Biserica din Râpa de Jos.

Scrisorile celor trei fraţi au ajuns la Moş Crăciun prin intermediul proiectului umanitar „Dragă Moş Crăciun”, iniţiat de un grup de jurnalişti din Târgu Mureş, între care şi Natalia Lazăr.

Ajutoarele lui Moş Crăciun au fost trimise un pic mai devreme la Râpa de Jos, întrucât Carmina Cotfas urmează să plece în Israel pentru a se pregăti în vederea reprezentării României la Miss Universe 2021.

În numele locuitorilor din Râpa de Jos, preotul Iustinian Dacian Oprea le-a mulţumit celor două ajutoare ale lui Moş Crăciun, Carmina Cotfas şi Marisa Mureşan, oferindu-le câte o diplomă de excelenţă şi câte o icoană şi i-a mulţumit Nataliei Lazăr, cea care i-a înaintat deja lui Moş Crăciun scrisorile trimise de 12 copii din acest sat.

Foto: (c) Dorina Matiş/AGERPRESCompetiţia mondială Miss Universe 2021 va avea loc în data de 12 decembrie la Eliat, în Israel. AGERPRES

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW