„Mitingul CNS nu va rezolva problema autonomiei”

borbelyVicepreşedintele politic al UDMR, deputatul Borbely Laszlo, a declarat miercuri că mitingul pe care Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) îl va organiza luna viitoare la Târgu Mureş ‘nu va rezolva problema autonomiei’ şi că el personal nu va lua parte la această manifestaţie.

Borbely Laszlo a subliniat că UDMR nu se numără printre organizatori şi nici nu va lua parte ca organizaţie la această manifestaţie, dar că primarii şi membrii formaţiunii care doresc să participe sunt liberi să facă acest lucru în nume personal.

‘Nu această manifestaţie va rezolva problema autonomiei. Atunci când va fi momentul, sigur, atunci vom uzita de acest lucru’, a spus Borbely Laszlo, subliniind că neparticiparea UDMR la miting nu înseamnă că Uniunea nu susţine idealul autonomiei.

‘UDMR are clar prevăzut în statut problema autonomiei încă din anul 1993. Alţii nici nu au avut curajul să pună în statut acest lucru de teamă să nu fie înregistraţi’, a mai spus acesta, menţionând că principalul motiv pentru care UDMR nu răspunde chemării CNS îl reprezintă modul nepotrivit în care s-a organizat această acţiune, fără o consultare prealabilă.

Borbely a spus că va fi prezent la manifestările ce vor fi organizate la Târgu Mureş pe data de 15 Martie, când se sărbătoreşte Ziua Maghiarilor de Pretutindeni.

Liderii UDMR Covasna, Tamas Sandor şi Antal Arpad, preşedintele Consiliului Judeţean, respectiv primarul municipiului Sfântu Gheorghe, au declarat că ei vor participa la mitingul pentru autonomie pe care CNS îl va organiza pe data de 10 martie la Târgu Mureş. AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.