MRU: „Regionalizarea, o şansă de progres”

mihai razvan ungureanuPreşedintele Partidului Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că regionalizarea în momentul de faţă este mai curând un proiect propagandistic al Uniunii Social Liberale (USL). Ungureanu a afirmat, de asemenea, că nu vede o regiune a Ţinutului Secuiesc de sine stătătoare, întrucât regionalizarea trebuie să fie un progres şi nu o ‘şansă’ de regres sau de ‘conservare a sărăciei’. ‘Eu văd în primul rând regionalizarea ca o şansă de progres, nu ca o şansă de regres sau de conservare a sărăciei’, a afirmat Ungureanu, întrebat fiind dacă vede Ţinutul Secuiesc ca o regiune de sine stătătoare.

Liderul Forţei Civice a arătat că regionalizarea în momentul de faţă ‘este mai curând un proiect propagandistic al USL şi mult mai puţin un proiect real’, că o asemenea decizie nu se poate lua printr-o simplă asumare de răspundere, mai ales că aceasta trebuie să se ţină cont de o serie de factori, în special economici.

‘Sunt câteva chestiuni de care ar trebui să fim cu toţii conştienţi, în primul rând că regionalizarea este necesară principial nu se poate face în momentul în care ai buzunarul gol. Iar bugetul statului este practic adus la zero în momentul de faţă. Regionalizarea este o etapă importantă în reforma structurală a statului, este un proces care nu se încheie într-o zi şi nu poate fi definit printr-o simplă asumare de răspundere şi ale cărui consecinţe se văd în ani de zile. Cred că regionalizarea trebuie să ţină cont de polii de dezvoltare urbană, trebuie să ţină cont de felul în care sunt definite zonele metropolitane, pentru care există deja o lege referitoare la Bucureşti în momentul de faţă, cred că într-un proiect de regionalizare bine făcut, bine construit nu încap calcule de genul ‘un oraş, da, alt oraş trebuie să moară’ ‘, a subliniat Mihai Răzvan Ungureanu.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.