Mureșeni, vi se pregătește ceva!

Oricât ar vrea Covidul să pună  lacătul pe visurile noastre, cel puțin deocamdată, nu reușește! Viața merge înainte și apar noi investiții. La numai 15 km de urbea noastră, într-o localitate a cărei existență este dovedită  prin descoperirile arheologice datând din secolul al XIII-lea, se află investiția pe care ne-a prezentat-o Osváth Csaba,  primarul  comunei Acățari. Și cu asta v-am dat un indiciu: unde se află investiția!

O.Cs: Cea mai nouă investiție se numește Tutti Wellness, se află în satul Roteni, la numărul 246, la o distanță de 15 km de la Târgu Mureș, în comuna Acățari.

Rep.: Duminică, 5 iulie curioșii l-au putut vizita, înainte de inaugurare Wellnessul. În ce condiții?

O.Cs: Având în vedere restricțiile impuse de autorități privind adunările în grupuri mai mari de persoane, nu am avut posibilitatea de a inaugura festiv investiția, dar am deschis azi porțile wellnessului pentru persoanele interesate, în prezența personalului angajat, în număr de opt persoane, care veghează la respectarea măsurilor impuse de pandemie.

Rep.: Ce ne puteți spune despre acest centru, dincolo de imaginile care vorbesc de la sine?

O.Cs: Investiția propriu-zisă a fost gândită în urmă cu aproape patru ani, aprobată de Consiliul Local Acățari, după care au început lucrările de proiectare și execuția. Construcția a durat aproape doi ani de zile, implicând costuri mari, din fonduri locale pentru că ne-am străduit ca investiția să corespundă din toate punctele de vedere așteptărilor clienților.

Rep.: Ce cuprinde wellnessul?

O.Cs: Ștrandul cuprinde bazin exterior atât pentru copii cât și pentru adulți, bazin interior, respectiv jacuzzi, saună, sală de evenimente. Bazinele pot fi folosite atât pe timp de vară cât și iarna, existând posibilitatea de a le încălzi apa cu energie solară, gaz și alte soluții tehnice.  În vecinătatea ștrandului există posibilitatea de a face plajă, picnic și recreere în zonă verde, precum și de sport pe un teren cu iarbă artificială.

Rep.: De unde aveți apa pentru bazine, știind că unul din cele mai importante proiecte  introducerea apei și canalizarea comunei încă așteaptă soluții și susținere din partea județului?

O.Cs: Avem mai multe proiecte care așteaptă soluții și finanțări din partea autorităților județene și naționale, cum ar fi introducerea apei și a canalizării, la care așteptăm susținerea județului și a unor instituții în domeniu. Apa pentru bazine însă, este extrasă de la o mare adâncime, cu debit mare din stratul de argilă albastră ceea ce îi conferă calități terapeutice. Potrivit recomandărilor apa are efect benefic în întărirea sistemului imunitar și tratamentul unor afecțiuni: osteoporoză, dermatoze, acnee, contuzii, artroze, entorse, conjunctivite, cataracte, sinuzite, infecții bacteriene, etc.

Rep.: Cum au primit localnicii vestea că vor avea o asemenea investiție demnă de orice oraș european, aici în comună?

O.Cs: Consider că și cetățenii sunt la fel de bucuroși  ca mine, care am fost susținut în  realizarea acestei investiții pe lângă celelalte mari investiții realizate în ultimii ani. Avem și în ziua de azi șantiere deschise în Acățari: construirea școlii, a grădiniței și a grădiniței cu program prelungit, la Găești: școală, grădiniță și cămin cultural, castelul de la Murgeşti… Sunt plăcut surprins deasemenea de  colaborarea cu conducerea Școlii Gimnaziale Acățari și cu părinții celor 280 de copii, care s-au înscris la cursurile de înot.

Rep.: Ce le transmiteți celor care vă vor vizita  de îndată ce se vor ridica restricțiile?

O.Cs: Tutti Wellness SRL așteaptă clienții cu mare drag! Sperăm că data deschiderii oficiale va fi anunțată în cel mai scurt timp!

Erika MĂRGINEAN

Comentează cu Facebook