Mureșul s-ar putea lega la calea ferată rapidă spre Vest


Președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc, afirmă că își dorește ca județul să fie legat de calea ferată rapidă care face legătura spre Vestul Europei și care în prezent atinge Clujul, printr-o prelungire a sa din județul vecin.

“Eu cred că ar fi foarte important ca Târgu Mureșul să fie legat de acest tronson de cale ferată și cred că, chiar dacă avem autostrăzi, cel mai rapid mijloc de a ajunge undeva este calea ferată rapidă și cred că județul Mureș merită să aibă o legătură cu partea vestică a Europei și în așa fel dăm alte posibilități de dezvoltare acestui județ”, a declarat Peter Ferenc.

Președintele CJ Mureș a precizat că există o intenție în acest sens și că va face demersuri “pe toate căile”, în încercarea de a obține modificarea proiectului, printr-o prelungire până la Târgu Mureș. El nu a putut oferi detalii legate de ce investiție ar presupune acest lucru.

“Aici nu vă pot spune, este vorba de investiții foarte mari, bineînțeles că toți cei care doresc să facă până la Cluj, tot ei vor trebui să acopere și investiția până la Târgu Mureș”, a mai spus el.  

Comentează cu Facebook