NAVIGATORUL – spectacolul anului 2018 pentru criticul Claudiu Groza

Într-o anchetă realizată de către Dilema Veche în rândul criticilor de teatru din România, spectacolul NAVIGATORUL al Companiei Liviu Rebreanu a fost ales ca fiind cel mai bun al anului 2018 pentru criticul de teatru Claudiu Groza: „nu am nici o ezitare să afirm că Navigatorul de Conor McPherson (regia Cristi Juncu, Teatrul Național Tîrgu-Mureș) este cel mai bun spectacol al anului 2018 (firește, cu rezerva că n-am văzut toate producțiile anului)… Navigatorul este o reinterpretare, în cheie contemporană, a pactului cu diavolul; curajoasa (și reușita) tentativă a lui McPherson a găsit în Juncu un hermeneut remarcabil și în cei cinci actori de la Tîrgu-Mureș niște interpreți excepționali. Un spectacol la care se rîde cu hohote, dar care îți provoacă la final acel de neuitat frison cathartic.”

Spectacolul, NAVIGATORUL de Conor McPherson, traducerea Bogdan BUDEȘ, regia Cristi Juncu, este programat duminică 20 ianuarie 2019, de la ora 19.00, la Sala Mare. Scenografia este semnată de Cosmin ARDELEANU, iar din echipa artistică a spectacolului face parte și coregraful Attila Bordás, acesta semnând mișcarea scenică.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Theo MARTON, Nicu MIHOC, Dan RĂDULESCU, Costin GAVAZĂ, Richard BALINT și Ale ȚIFREA. Din echipa spectacolului mai fac parte Teodora CRĂCIUN (regizor tehnic) și Laura MOLDOVAN (sufleur).

Navigatorul este o piesă scrisă de autorul dramatic Conor McPherson în anul 2006. Acțiunea este plasată în Baldoyle, o suburbie din Dublin, în Ajunul Crăciunului. Piesa îl are în centru pe James „Sharky” Harkin, un alcoolic care locuiește cu fratele său orb și în vârstă – Richard Harkin. Pe măsură ce încearcă să stea departe de băutură în perioada sărbătorilor, Sharky trebuie să îi țină piept irascibilului Richard, dar și propriei conștiințe care îl bântuie. Piesa a fost nominalizată la Premiile Tony și Premiul Olivier pentru Cea Mai Bună Piesă.

Cristian Juncu este un regizor cunoscut publicului târgumureșean pentru spectacolele realizate în ultimii ani, ȘCOALA NEVESTELOR și DINTE PENTRU DINTE, spectacole ce se joacă și astăzi cu sălile pline.

Despre Navigatorul în presă:

“NAVIGATORUL construiește, coerent și unitar, un crâmpei din viața unei familii înconjurate de mediocritate și singurătate, dar care are parte de un happy end; șansa unui nou început.” (Elena Coman, yorick.ro)

“…avem ocazia de a vedea pe Scena Mare a Teatrului Național din Târgu-Mureș un foarte bun și complex spectacol cu NAVIGATORUL” (Mircea Morariu, adevărul.ro)

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de la Casieria din incinta Teatrului – de marți până vineri între orele 9:00 și 15:00 și cu o oră înainte de începerea spectacolelor, tel: 0365.806.865 – și la Agenția de Bilete din incinta Palatului Culturii – de marți până vineri între orele 12:00 și 17:30, tel: 0372.951.251. Bilete și abonamente online: www.biletmaster.ro

Comentează cu Facebook