NAZARETH, KARTAGO ȘI SPIRITUL AC/DC SPUN ”PREZENT” LA TÂRGU-MUREȘ

Evenimentul rock al anului la Târgu-Mureș va avea loc în acest an în perioada 7-9 septembrie 2018 pe malul râului Mureș, lângă Hipodrom (str. Insulei).
“Maris Fest, Alternative September Rock” se adresează iubitorilor de muzică de calitate, de adrenalină, motoare, aer liber și mâncare excelentă și promite o atmosferă inegalabilă.
Anul acesta avem onoarea de a vă prezenta un line-up de primă clasă, construit și după feedback-ul pe care l-am primit de la public în edițiile din anii trecuți.
Vor fi cu noi Dave Evans (primul solist al trupei AC/DC) și bateristul Mike Terrana, care vor urca pe scenă cu The ROCK.
Proiectul The ROCK a fost fondat în 2012 și își propune să aducă publicului soundul, spiritul și atitudinea rock’n roll autentică ale legendarei trupe australiene AC/DC.
Nazareth va aduce spiritul hard rock direct din Scoția. Fondată în 1968, trupa a dat lovitura cu o serie de hituri, pentru început în Marea Britanie, iar apoi în câteva țări din Europa de Vest la începutul anilor 70 pentru ca, mai apoi, în 1975, să intre definitiv în conștiința publicului din toată lumea cu albumul ”Hair of the Dog” și prin balada “Love Hurts”.
Karthago este una din cele mai populare trupe rock din Ungaria din anii ’80, preluând stilul rock al Americii de pe coasta de Vest. Trupa a fost fondată în 1979 de Ferenc Szigeti, iar primul album, lansat în 1981, a fost vândut în 178.000 de exemplare. Trupa s-a despărțit în 1985 dar s-a reunit pentru un concert în Budapesta, în 1990, urmat de alte două, în 1997 și 2000. În 2003, trupa a pornit un turneu internațional, din care a rezultat un album, primul în 19 ani, iar de atunci sunt nelipsiți în special la evenimentele din Ungaria.
Dirty Shirt nu mai are nevoie de nicio prezentare. Maramureșenii au reușit să pună bazele în 1995 unui proiect considerat una dintre cele mai originale apariții pe scena rockului românesc, combinând stiluri din orizonturi muzicale diferite: unei baze metal-industrial-hardcore i se adaugă elemente luate din folclorul românesc, funk, electro, progresiv și chiar clasic. Chiar și versurile sunt în limbi diferite, engleză, română, franceză, sârbă și maghiară.
Mihai Mărgineanu aduce la Târgu-Mureș hiturile sale inspirate din folclorul urban, unele adaptate de la vechile cântece de pahar, iar altele, creații originale dar în aceeași linie melodică. Versurile sale sunt explicite, conținând deseori cuvinte cenzurate.
Hara va urca pe scenă cu Dan Bittman, liderul trupei Holograf și cu Dan Teodorescu, liderul Trupei Taxi. Spectacolul se anunță unul inedit, atât prin sound cât și prin mesajele transmise de cei trei artiști.
Ovidiu Ioncu “Kempes” este liderul trupei Kempes. În 1998, Ovidiu Ioncu a fost cooptat în trupa Cargo, înlocuindu-l pe Leo Iorga. Porecla ”Kempes” a primit-o datorită ”talentului” la fotbal și asemănării cu fotbalistul argentinian Mario Kempes.
Daniel Iancu, inginer și cântăreț, a devenit faimos în 2004 prin hitul “Vine valu’ îmi ia calu”. În 1986 a absolvit Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, iar acum este inginer în extracția petrolului. Locuiește în Ovidiu, lângă Constanța.
Dusty Ride a apărut în 2016, după o întâlnire între prieteni, unde și-au trasat soundul pe care îl vor urma în viitor și, spunem noi, sună foarte bine. Din trupă fac parte Alina Ciolca – voce, Mac Marian Aciobăniţei – chitară, Adrian Chepa “Mache” – bass și Daniel Croitoru – tobe.
Ozone Mama din Ungaria aduce un aer proaspăt al rockului din anii ’60, ’70. Trupa este binecunoscută pentru showurile electrizante și totodată energizante.
Relative este o trupă rap metal / hardcore punk din Cluj-Napoca, a cărei activitate a început în prima parte a anului 2009. Unii ar putea caracteriza stilul ca unul neobișnuit, ca urmare a diversității bandului, cu gusturi muzicale diferite.
Krypton, fondată în 1982 de Eugen Mihăiescu, a migrat de la heavy metal spre pop rock, tendință subliniată de cele trei albume. Primele înregistrări, realizate în întregime în limba română, au fost lansate în 1982 și incluse în albumul ”Formaţii Rock 7”, însă doar în 1988 au reușit să își lanseze primul album al lor.
Hangover a apărut în 2016, iar astăzi trupa este formată din Alex Radu – voice, Suciu Andrei – chitară, Romulus Puia – bass, Menyhart “Menix” Horațiu – tobe. Băieții adoptă un stil care combină classical rock, hard rock și stiluri heavy metal, iar acum pregătesc primul lor album.
Trupa Ex Animus a fost fondată în 2017 și a concertat în zona Bistrița, de unde provin membrii săi. Au participat la Celtic Festival in 2017, Rock in Bistrita în 2017 și au avut un concert cu Divided by Perception, Riot Monk and Before I Die în Baia Mare, Shadow Bar, 2018.
Trooper este un band românesc heavy metal din Târgoviște. Numele trupei a fost inspirat de ”The Trooper” al lui Iron Maiden. Au mai multe albume de succes și au cântat în deschidere la Scorpions, Judas Priest și Whitesnake.
Și, pentru că sprijinim valorile locale și pe cei care luptă pentru visele lor, avem plăcerea de a-I avea pe scenă pe cei de la Rock School din Târgu-Mureș, care au pornit la drum în 2017, din inițiativa Asociației Bronx Music, al cărei scop este să creeze o comunitate bazată pe dragostea pentru muzica rock și pasiunea comună pentru instrumentele muzicale. De atunci, peste 200 de elevi au trecut pragul școlii de rock, iar unii au debutat deja cu succes în trupe deja consacrate sau prin propriile banduri.

Intrarea este gratuită, la fel și camparea, pentru cei care vor să petreacă și mai mult timp la festival.

Între două concerte, publicul va putea alege dintr-o serie de concursuri inedite, bărbieritul balonului, concurs de băut bere, învârtit și alergat, concurs de mers încet cu motocicleta și burn out, paintball, tir cu arcul, concurs de scos micii din muștar și multe altele.

Și, cum ”Maris Fest” înseamnă obligatoriu motoare turate, vom porni parada moto sâmbătă, 8 septembrie, de la ora 12, urmată de un circuit enduro.
Peste 2.000 de motocicliști și-au anunțat participarea la eveniment.
Anul acesta ne vom mobiliza din nou pentru comunitate și vom atrage atenția asupra importanței construirii centurii ocolitoare a Municipiului Tîrgu-Mureș printr-un mod inedit: fiecare participant va purta o centură, în încercarea de a determina autoritățile să urgenteze lucrările la un proiect de infrastructură care stagnează de mai mulți ani.

“Maris Fest, Alternative September Rock” este organizat de Primăria Municipiului Târgu-Mureș în colaborare cu cluburile și asociațiile moto locale Legio Maris RC, AULD CUT MC.
Parteneri principali: Azomureș și Moto TGM.

Programul evenimentului

Vineri
Școala de Rock
Dusty Ride
Trooper
Krypton
Hara, Dan Bittman și Dan Teodorescu – Rock Simfonic

Cort: Daniel Iancu

Sâmbătă
Cherry Band
Dirty Shirt
The ROCK cu Dave Evans și Mike Terrana
Karthago
Nazareth

Cort: Mihai Margineanu

Duminică
Ex Animus
Hangover
Relative Band
Ozone Mama
Kempes

Comentează cu Facebook