Nereguli și sancțiuni la o societate comercială din Hodac

În intervalul 4-7 iulie a.c., poliţiştii din Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic Fâncel şi poliţişti din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 8 Petelea, sprijiniţi de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mureş, au efectuat o acțiune, privind legalitatea provenienţei, depozitării şi comercializării
materialelor lemnoase.

Cu acest prilej, la o societate comercială, din comuna Hodac, s-a constatat că societatea în cauză nu deţine în depozit cantitatea de 35,02 metri cubi lemn de lucru pentru construcţii, rezultaţi ca diferenţă între stocurile faptice şi scriptice.

De asemenea, a mai fost identificată cantitatea de 31,29 metri cubi lemn de foc din specia molid, pentru care societatea nu a putut prezenta documente legale de proveninţă.

În urma celor constatate, a fost aplicată o sancţiune contravenţională, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010, modificate, cantitatea de 35,02 metri cubi lemn de lucru pentru construcţii, în valoare de 6.023,44 lei, a fost confiscată valoric, în baza Legii 171/2010 actualizată, iar cantitatea de 31,29 metri cubi lemn de foc din specia molid a fost confiscată faptic, conform normelor silvice aflate în vigoare.

 

IPJ

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.