Niciun caz de gripă până în acest moment, în județul Mureș

Purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Mureș, dr. Stelian Caraghiaur, afirmă că, în județul Mureș, nu sunt cazuri de gripă deocamdată, iar Direcția de Sănătate Publică Mureș este spre finalzul programului de distribuire a celor aproape 20.000 de doze antigripal primite în luna septembrie, până în prezent, peste 12.000 de persoane fiind deja vaccinate.

”Nu avem cazuri de gripă, mai ales că am primit vaccin antigripal de la mijlocul lunii septembrie și am ajuns până în acest moment la un număr de 12.079 de persoane vacinate antigripal. Din aproape 20.000 de doze, cât am primit, mai avem aproape 2.000 de doze de distribuit, restul sunt în teritoriu, la medicii de familie”, a declarat Caraghiaur.

Potrivit acestuia, față de luna octombrie, trendul în ce privește numărul virozelor este descrescător și, de asemenea, la acest moment, stăm mai bine decât în perioada similară a anului trecut, a precizat purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Mureș.

”Virozele raportate pentru săptămâna trecută ne arată un trend descendent până în acest moment, în sensul că săptămâna trecută se înregistrau 3.709 cazuri de viroze, cu 28 de internări, față de săptămâna anterioară de raportat, adică 29 octombrie – 4 noiembrie, când aveam 3.747 de cazuri, cu 32 de internări. Și tot așa, dacă o luăm până la mijlocul lunii octombrie, când aveam 4.293 de cazuri, cu 33 de internări. În privința pneumoniilor stăm cam la fel, în sensul că pentru săptămâna trecută s-au raportat 1.304 cazuri, cu 87 de internări, față de săptămâna anterioară de raportat – 1.419 cazuri, cu 72 de internări și față de mijlocul lunii octombrie, care e mai concludent, 1.552 de cazuri, cu 92 de internări”, a mai arătat Caraghiaur.

Comentează cu Facebook