fbpx

”Nimeni nu pleacă dezbrăcat și desculț de la picnic”

Inițiativa directorului Asociației Ecolect, Tóth Andrea.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Ecolect Mureş” va fi partenerul Radio Tîrgu Mureș în acțiunea de curățenie programată pe 22 aprilie din acest an.    Potrivit directorului Tóth Andrea, Asociația Ecolect va contribui la buna desfășurare a acțiunii cu mănuși și saci de plastic, la fel ca și anul trecut.

Încercând să găsească motivul pentru care abia curățit malul râului,  gunoiul reapare în scurt timp,  Tóth Andrea a răspuns întrebărilor adresate de reporterul Radio Tîrgu Mureș. Analizând componența deșeurilor adunate anul trecut de pe malul Mureșului, directorul Ecolect a declarat că nu doar turiștii și pescarii poluează zona, dar și cetățenii care audc  cu sacii deșeuri pe malul Mureșului. Haine uzate, încălțăminte nu au cum să ajungă altfel acolo. Nimeni nu pleacă dezbrăcat și desculț de la picnic. Cu atât mai mult e inexplicabil gestul cetățenilor care se debarasează de obiectele inutile ducându-le pe malul Mureșului, cu cât transportul gunoiului nu se plătește după cantitatea ridicată, iar transportul lui de la tomberonul de lângă blocuri și casele de locuit,  oricum este plătit de locatari.

Din februarie 2016 funcționează la Sânpaul depozitul ecologic de colectarea deșeurilor, deci cetățenii nu au decât să aștepte zilele anunțate de primărie pentru debarasarea de obiectele mari cu ocazia curățeniei de primăvară  -toamnă, iar gunoiul menajer să-l ducă la containere.

În cazul deșeurilor rezultate din renovări sau construcții, deșeurile sunt transportate de firma cu care cetățeanul încheie un contract, fără de care nu obține autorizația de construcție, a explicat Tóth Andrea, într-o intervenție radiofonică.

EM

Sursa RTM

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW