Noi fonduri europene pentru dotarea pompierilor

autospeciala smurdDirectorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Centru, Simion Creţu, a declarat luni, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, că liderii Consiliului Judeţean Mureş au propus ca din economiile care se fac în urma derulării unor proiecte europene la nivelul regiunii, să fie finanţat un nou proiect, prin care pompierii să fie dotaţi cu autoscări pentru intervenţiile la înălţime.

Simion Creţu a spus că ideea urmează să fie discutată în cadrul întâlnirii Asociaţiei Intercomunitare ‘Transilvania’, care a derulat un proiect de dotare cu autospeciale pentru intervenţii de urgenţă la nivelul Regiunii Centru şi care a fost generalizat apoi la nivelul ţării.

Acesta a spus că există o propunere ca proiectul implementat în cele şase judeţe din Regiunea Centru de dotare pentru intervenţii de urgenţă, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, să fie continuat, pe Axa prioritară 3.3, întrucât ar mai fi nevoie de echipamente.

Simion Creţu a arătat că nu are încă o estimare a valorii noului proiect şi că un comitet interministerial ar urma să negocieze în acest sens cu Comisia Europeană.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, a arătat, la rândul său, că proiectul pe care îl propune vizează dotarea cu autospeciale pentru intervenţiile de urgenţă, dat fiind că la acest capitol există ‘o vulnerabilitate majoră’, în sensul că pompierii îşi riscă viaţa în timpul intervenţiilor la înălţime, neavând autoscări de 30-50 de metri.

Dobre a susţinut că în Târgu Mureş, dar şi alte oraşe din regiunea Centru există blocuri de 10 etaje, unde pompierii nu pot interveni, punând-şi viaţa în pericol.

Acesta crede că, dacă se va accepta ideea noului proiect, acesta ar putea fi iniţiat în 2013 şi ar consta în dotarea fiecărei reşedinţe de judeţ cu câte o autoscară.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.