fbpx

Noi (po)vești despre autostrada Moldovei

Termenul de predare a studiului de fezabilitate asumat de către proiectantul spaniol pentru întreg sectorul de autostradă Tg Mureș – Tg Neamț este data de 7 decembrie 2021, a anunțat miercuri Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). Contractul pentru acest tronson din Autostrada Unirii (A8) a fost semnat în mai 2019 cu firma Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial/ Acciona.

„În contextul interesului major manifestat cu privire la dezvoltarea infrastructurii rutiere din zona Moldovei și Bucovinei, CNAIR va publica bilunar stadiul proiectelor destinate acestei regiuni dar și etapele care trebuie parcurse”, se arată în comunicatul transmis miercuri de CNAIR.

Cu privire la tronsonul Tg Mureș – Tg Neamț din A8, CNAIR oferă următoarele detalii:

Studiul de Fezabilitate revizia 3 a fost înaintat Beneficiarului în data de 25.10.2021 (secțiunea I și III). Asupra documentației au fost emise observații de către Beneficiar în data de 04.11.2021.

În prezent, Prestatorul, integrează în cadrul documentației observațiile emise, iar termenul de predare a Studiului de Fezabilitate asumat de către acesta pentru întreg sectorul de autostradă, este data de 07.12.2021„, se precizează în comunicat.

Pe 31 august, CNAIR a formulat mai multe observații, cuprinse într-un document de 27 pagini, cu privire la studiul de fezabilitate predat atunci.

Contractul de completare studiu de fezabilitate pentru Autostrada Tg Mureș – Tg Neamț a fost semnat pe 28 mai 2019 pentru suma de 17,58 milioane de lei.

Economica.net

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW