fbpx

Noi proteste în fața Prefecturii

La data de 12 ianuarie mai multe organizații precum: Uniunea Județeană Sanitas Mureș, Sindicatul Acord Târgu Mureș, Sindicatul din învățământ Spiru Haret Mureș și alte sindicate din sectorul bugetar au susținut un protest în fața sediului Prefecturii, între orele 12:00-13:00, cu scopul de a-și manifesta nemulțumirile față de deciziile Guvernului României.

„Au o lege a salarizării de respectat și nu o respectă! Au promis stimulent de risc pentru personalul din sănătate și asistență socială, fapt care în unele locuri nu s-a întâmplat. Au promis că vom avea sporurile specifice condițiilor de pandemie și nu le avem. ”, a declarat un protestatar.

Pe lângă nemulțumirile legate de salarii, protestatarii și-au exprimat și dorința eliminării politicului din sistemele de învățământ.
„Au fost persoane demise din invățământ iar metodologia spune că acestea trebuiau să rămână până la finalul anului școlar, doar în situații extreme acești oameni sunt înlocuiți. Au fost înlocuiți fără să li se explice de ce s-a întâmplat asta.”, a declarat un protestatar.

Prefectul județului Mureș, Mara Togănel, le-a solictat liderilor de sindicat să prezinte în scris doleanțele pe care aceștia le au, pentru a fi înaintate către Guvernul României.

Comentează cu Facebook