Nu au fost luate măsuri preventive faţă de chirurgul IUBCvT suspectat de luare de mită

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, procurorul Gheorghe Costea, a anunţat, marţi, că nu au fost luate măsuri preventive faţă de chirurgul de la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş, suspectat de acte de corupţie.

“Au fost efectuate cinci percheziţii, au fost ridicate înscrisuri care urmează să fie analizate. De asemenea, au fost solicitate înscrisuri de la instituţia angajatoare, iar în momentul în care ne vor fi puse la dispoziţie, se va decide care sunt persoanele care urmează să fie audiate şi care va fi obiectul audierii. Nu s-a luat nicio măsură preventivă, este un denunţ care priveşte o faptă de corupţie, respectiv, luare de mită (…) Nu e adevărat că s-ar fi ridicat arme de vânătoare, ci înscrisuri’, a declarat presei procurorul Gheorghe Costea.

În urmă cu o zi, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Mureş, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş au efectuat o serie de percheziţii la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant (IUBCvT) din Târgu Mureş şi în alte câteva locaţii, în cazul unui doctor suspectat de acte de corupţie.

‘Pentru administrarea probatoriului în cauză, astăzi, 30 ianuarie 2017, se realizează cinci percheziţii domiciliare şi la sediul unităţii medicale în care îşi desfăşoară activitatea medicul. În fapt, M.M.L., medic specialist în chirurgie cardiovasculară, a condiţionat realizarea actului medical, respectiv operaţii asupra unor pacienţi, în special minori, de primirea, în mai multe rânduri, a unor sume de bani. Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor situaţiilor de natură infracţională, a valorii foloaselor materiale obţinute astfel, precum şi identificarea şi audierea martorilor în cauză. În funcţie de evoluţia cercetărilor, vom reveni cu detalii’, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Generale Anticorupţie, remis luni AGERPRES.

Potrivit comunicatului, alături de ofiţerii S.J.A. Mureş, la percheziţii au participat lucrători ai Serviciilor Judeţene Anticorupţie Alba, Cluj, Covasna şi Harghita, precum şi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mureş.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.