”Nu mai vreau să candidez pentru șefia ALDE Mureș. Mi-ar plăcea ca Dorin Florea să ni se alăture”

Președintele ALDE Mureș, deputatul Doru Oprișcan, a declarat, la o emisiune online (Agenda de Mureș) că nu își dorește să mai candideze pe acest post la viitoarea Conferință județeană a ALDE, programată cu o săptămână înainte de alegerile europarlamentare, și că și-ar dori ca primarul Târgu Mureșului, Dorin Florea, să se alăture echipei partidului, însă acesta este imprevizibil.

“Eu n-aș mai vrea să candidez pentru președinte. Eu personal nu mi-am dorit. (…) E naveta cu Bucureștiul, îți trebuie timp pentru organizarea filialelor, trebuie să fii acasă, îți trebuie mult mai multă energie, poate că e nevoie de altcineva”, a declarat Oprișcan.

Acesta a susținut că el a plecat din PNL constatând că nu se înțelegeau taberele din vechiul PNL și vechiul PDL și că, la preluarea ALDE Mureș, a moștenit 40 de filiale, între timp a mai făcut 20 și a promis că până la viitoarea Conferință județeană a ALDE va ajunge la 70, la nivel de județ.

El a precizat că va rămâne în Biroul Politic al ALDE Mureș, în calitatea pe care o are, de parlamentar, însă a spus că nu știe dacă până la momentul Conferinței primarul Târgu Mureșului, Dorin Florea, se va înscrie în acest partid, sau dacă va candida pentru șefia filialei.

“Derogări se pot da pentru orice, președintele organizației județene nu e o funcție atât de drastic apărată de vechime, ca și condiționalitate. Nu știu dacă Dorin Florea va intra până în mai în ALDE. La o scară mai mică, e la fel de imprevizibil de multe ori ca și Băsescu. Nu știi la ce să te aștepți – una spune, alta gândește și după aceea îți spune hotărârea. Nu sunt fan, sunt prieten cu Dorin Florea, nu sunt fan, să fim serioși. Prieteni suntem – și e un prieten la care țin și chiar mi-ar plăcea ca Dorin Florea să se alăture echipei cu care am intrat în ALDE”, a susținut Oprișan.(E.G)

Comentează cu Facebook