fbpx

O mureşeancă candidează la alegerile locale din Danemarca

Victoria Voda este primul candidat de nationalitate romana la alegerile locale din municipiul Copenhaga. Alegerile vor avea loc in data de 21 noiembrie. Victoria candideaza pentru a fi reprezentanta celor care isi doresc un nivel de trai mai ridicat, pentru imbunatatirea serviciului public, pentru ca primaria sa depuna un efort mai mare pentru ca locuitorii internationali sa isi atinga potentialul in societate si pentru a oferi studentilor si antreprenorilor posibilitati mai mari de a isi atinge visurile.

Victoria considera ca tonul dezbaterii publice pe temele de imigratie si tendintele populistice din politica daneza fac ca locuitorii internationali si danezi sa iasa in pierdere ca societate metropolitana.

Victoria s-a nascut pe 24 decembrie 1989. A primit numele Victoria pentru ca a supravietuit o nastere prematura cu complicatii impreuna cu mama ei, in timp ce tatal lua parte la revolutia pentru democratie din 1989. Părinții ei s-au mutat în Insulele Feroe, cand ea avea vârstă de 11 ani. Si-au luat viata de la inceput ca muncitori necalificati si cu timpul au devenit cetățeni bine integrați care contribuie activ la societatea din Insulele Faroe.

Victoria s-a mutat în Copenhaga în 2010, pentru a studia Business Administration si Commercial Law la Copenhagen Business School. Vorbeste 6 limbi, dintre care 4 fluent, lucreaza de la varsta de 14 ani, a calatorit in 30 de tari pe 5 continente si are 4 ani de experienta politica. Victoria a reprezentat Danemarca in liga studenteasca a partidului Popopular European care are 1,6 milioane de membri in Europa.

Victoria Voda  : Bună ziua, sunt prima candidata de natie Romana in Copenhaga. Candidez pentru consiliul municipal Cpenhaga.

Am venit in Danemarca singura acum 7 ani si am ajuns sa fiu candidat pe munca proprie. Multi romani ma sustin. Mai multi prieteni au pus afise in Copenhaga în sprijinul candidaturii mele. Am fost ajutata în aceasta campanie de prieteni si cunoștințe care s-au oferit voluntar, la fel ca majoritatea celorlalti candidați.

Ca si candidat international in Danemarca, Victoria Voda se afla pe un teritoriu nou si ofera oportunitatea tuturor celor interesati de campania si ambitile ei politice sa o contacteze pe Facebook sau sa ii scrie pe adresa de e-mail brkandidatvoda@gmail.com.

Toti locuitorii in municipiul Copenhaga pot sa voteze anticipat la Borgerservice pana pe 17 noiembrie sau in locul care este inscris pe cardul de vot pe date de 21 noiembrie.

Toti cetatenii romani au drept de vot la alegerile locale si regionale precum cetatenii UE, nordici si danezi. Mai multe informatii despre procesul de vot se pot citi pe pagina in engleza a candidatei Victoria Voda: www.victoriavoda.dk

Sursa: http://www.danemarca.dk

Comentează cu Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.