O sighișoreancă este în topul 10 al mentorilor

mol premii mentorÎn cadrul programului MOL “Premiul Mentor pentru excelență în educație” ediția 2012, au fost depuse 171 de propuneri,  fiind nominalizate 109 persoane. 
Nominalizările au fost evaluate în cursul lunii ianuarie. Consiliul Director al Fundației Pentru Comunitate s-a întrunit în data de 9 februarie 2013 și a decis asupra acordării Premiului Mentor 2012. Între cei premiați se alfă și sighișoreanca Nora Ioanovici, singura de altfel din județul Mureș.

Cel care afacut onorurile festiitatii de decernare apremiilor din 10 aprilie a.c. La Casino – Centrul de Cultura Urbana din Cluj Napoca a fost dl Marius Tabacu – director general al Filarmonicii de Stat ‘’Transilvania’’, membru în Consiliul Director al Fundaţiei pentru Comunitate, iar premiile au fost înmînate de dna Kinga Daradics – director executiv MOL România. Despre rolul mentorilor şi relaţia mentor-discipol a vorbit scriitorul, filosoful şi eseistul Horia Roman Patapievici.

Nora Ioanovici este castigatoare a unuia din cele zece premii Mentor acordate celor mai merituosi dascali din Romania. Mariana Iuga si Mariana Muresan, doua mame recunoscatoare pentru dragostea cu care doamna Nora a slefuit talentul copiilor lor au propus organizatorilor evenimentului nominalizarea acestui dascal pasionat si devotat. Initiativa lor a fost sprijinita de municipalitate si, iata cum, in aceasta seara Sighisoara, prin Cetateanul ei de onoare, Nora Ioanovici, a fost printre localitatile reprezentate la superlativ la Centrul de Cultura Urbana din Cluj Napoca.

Pentru ca nimic nu e inamplator, la festivitate, intermezzo/urile muzicale au fost asigurate de un cvartet de coarde condus de violonista Melinda Beres, o veterana a Cursurilor Muzicale de la Sighisoara, mai nou invitat de onoare in festivalul nascut din aceste cursuri, aflat acum la cea de-a douazece editie: Academia Sighisoara.

Sursa: Primăria Sighisoara

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.