fbpx

Ocupat la vaccinare în județul Mureș până în martie

Programările pentru vaccinarea împotriva Covid 19 nu se mai pot face până în luna martie în județul Mureș, dacă nu se vor face suplimentări. Toate locurile disponibile la centrele existente s-au ocupat până în prezent, iar din luna februarie începe și vaccinarea cu cea de-a doua doză a vaccinului.

Deoarece s-au ocupat repede locurile, mulți au preferat să se programeze și în alte localități pentru a primi vaccinul. Chiar prefectul județului Mureș, Mara Togănel a anunțat că s-a vaccinat la Gurghiu, deoarece locurile disponibile din Târgu Mureș s-au epuizat.

Cele 8 centre de vaccinare care vor da startul etapei 2 în județul Mureș sunt:

Târgu Mureș

Casa de Cultură “Mihai Eminescu” Târgu Mureș,

str. Nicolae Grigorescu nr.19 (2 puncte de vaccinare) Sala de sport a Școlii Gimnaziale Tudor Vladimirescu,

str. Cutezanței nr.51 (2 puncte de vaccinare)

Reghin

Sala de sport Parcul Tineretului (1 punct de vaccinare)

Sighișoara

Sala de Sport, Școala gimnazială ”Zaharia Boiu”, str. Crizantemelor, nr. 20 (1 punct de vaccinare)

Luduș Sala de sport a Orașului Luduș, str. Pieței, nr. 1, Luduș (1 punct de vaccinare)

Târnăveni

Centrul Victoria, str. Victor Babes, nr. 1 (1 punct de vaccinare)

Miercurea Nirajului Căminul Cultural Miercurea Nirajului, str. Sântandrei nr. 69 (1 punct de vaccinare)

Gurghiu

Căminul Cultural Gurghiu, str. Eroilor, nr. 6 (1 punct de vaccinare)

În prezent, în etapa a doua de vaccinare se pot programa persoanele de peste 65 de ani, cei cu boli cronice, personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și al autorității judecătorești; personalul din sectorul economic vital: procesare, distribuție și comercializare a alimentelor de bază, și anume: panificație, lactate, carne, fructe și legume;uzine de apă, epurare, transport și distribuție apă;centrale elcetrice, producție, transport și distribuție curent electric;unități de producție, transport și distribuție combustibili lichizi și solizi;unități de producție, transport și distribuție medicamente și materiale sanitare;noduri feroviare, aeroporturi civile și militare, porturi esențiale;comunicații, și anume Serviciul de Telecomunicații Speciale, radioul și televiziunea naționale;personalul din învățământ și creșe;personalul poștal și din servicii de curierat;personalul cultelor religioase;personalul din mass-media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV-2, cum ar fi reportaje în unități medicale;personalul din domeniul salubrității și deșeurilor.

Programările pentru vaccinare în cadrul etapei a doua se realizează pe platforma oficială https://vaccinare-covid.gov.ro

Cetățenii târgumureșeni cu vârsta de peste 65 de ani, precum și cei cu boli cronice care doresc să se programeze în vederea administrării vaccinului anti-Covid 19 și nu au posibilitatea de a-și efectua singuri programarea, pot apela la sprijinul oferit de către Direcția de Asistență Socială Târgu Mureș.

Astfel, doritorii se pot prezenta la sediul Direcției de Asistență Socială Târgu Mureș, situat pe str. Gh. Doja nr. 9, la camera 8 unde vor completa o cerere pe propria răspundere și un formular de accept pe bază de consimțământ în cadrul campaniei de vaccinare împotriva Covid-19. Totodată, persoanele care se află în evidență cu boli cronice, vor prezenta și o adeverință de la medicul care atestă această situație. Mai apoi, personalul DAS se va ocupa de programarea în cadrul Platformei naționale de vaccinare în funcție de locurile disponibile identificate, urmând ca beneficiarul vaccinului să fie înștiințat prin intermediul unui SMS asupra datei, orei și locației programării.

Totodată, actele mai sus enumerate pot fi descărcate, completate și trimise și pe adresa de e-mail registratura.das@tirgumures.ro. Informații suplimentare se pot obține și la numărul de telefon: 0365/430859.

Comentează cu Facebook