Odorhei, Topliţa şi Gheorgheni, în cicloturism

cicloturismSalvamontiştii harghiteni au finalizat de amenajat şi marcat peste 200 de kilometri de trasee de cicloturism, în cadrul unui proiect finanţat de Consiliul Judeţean Harghita.

Şeful Serviciului Public de Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, Fekete Ors, a declarat că în zonele Odorhei, Topliţa şi Gheorgheni au fost amenajate şi marcate câte 75 de kilometri de trasee de cicloturism, cele trei echipe de salvatori montani lucrând intens pentru finalizarea lucrărilor în timp util.
Astfel, au fost curăţate zonele unde au fost amenajate traseele pentru biciclişti, au fost amplasate marcaje şi indicatoare şi s-au nivelat şi lărgit potecile ce vor fi parcurse de iubitorii ciclismului montan. Traseele au lungimi şi grade de dificultate diferite şi străbat zone turistice extrem de frumoase, care îi vor încânta pe cicliştii montani.

Vara viitoare, liber la cicloturism

Unul dintre traseele amenajate în acest an este Călimani-Dealul Alb, în zona Topliţa, care are un grad de dificultate ridicat, cu o lungime de 40km şi o diferenţă de nivel 871 de metri.
Depunerea documentaţiei pentru omologare se va face în lunile următoare, iar pasionaţii acestui sport sunt aşteptaţi din vara anului viitor să se bucure de noile trasee.
Amenajarea traseelor de cicloturism s-a făcut în cadrul unui proiect al Consiliului Judeţean Harghita, care a acordat o finanţare de aproximativ 37.000 lei. În cursul anului viitor va continua această activitate, existând intenţia extinderii reţelei de trasee de cicloturism, acolo unde relieful o va permite.
Fekete Ors a precizat că ,,Serviciul de Salvamont Harghita a luat decizia amenajării traseelor de ciclism montan după ce s-a observat că a crescut numărul pasionaţilor acestui sport şi e important ca aceştia să dispună de condiţii, să aibă la dispoziţie hartă, marcaje şi indicatoare, pentru a se reduce riscul de accidente”.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.