Olandezul Ivar Slik a câştigat prima etapă a Turului României 2019

Rutierul olandez Ivar Slik (Monkey Town A Block CT) a câştigat, miercuri, prima etapă a Turului ciclist al României 2019, desfăşurată pe 168 km între Cluj-Napoca şi Sighişoara, în timp ce pe locul al treilea a fost românul Eduard-Michael Grosu, component al echipei naţionale.

Slik s-a impus la capătul unei evadări, cu timpul de 4 h 12 min 44 secunde, fiind urmat de coechipierul său Alex Molenaar, cu acelaşi timp. Grosu, legitimat la echipa franceză Delko Marseille Provence, a sosit la 46 de secunde.

Echipa olandeză Monkey Town A Block CT a reuşit să câştige la ediţia de anul trecut nu mai puţin de trei etape.

Etapa de debut a celei de-a 52-a ediţii a Turului României nu a fost una favorabilă componenţilor echipei naţionale a României, având în vedere că Marius Petrache şi Ionuţ Andrei au abandonat, iar Serghei Ţvetcov, care este campionul en titre, a avut probleme mecanice în două rânduri şi a pierdut timp preţios, potrivit organizatorilor.

Cele trei sprinturi intermediare ale etapei au fost câştigate de italianul Jonathan Milan (Team Friuli) şi de olandezii Adriaan Janssen şi Jeen de Jong (ambii de la Monkey Town A Block CT).

Janssen a ieşit învingători în cele două căţărări ale etapei (km 25, respectiv 78).

Înainte de intrarea în Târgu Mureş, a avut loc o cădere în bloc a cicliştilor, fără urmări deosebite.

Ivar Slik (Monkey Town – A Block CT) este deţinătorul tricoului galben, de lider al clasamentului general, italianul Jonathan Milan (Cycling Team Friuli) poartă tricoul roşu, de lider al sprinterilor, olandezul Adriaan Janssen (Monkey Town – A Block CT) este liderul căţărătorilor şi poartă tricoul verde, olandezul Alex Molenaar (Monkey Town – A Block CT) a îmbrăcat tricoul alb, de lider al sportivilor sub 23 de ani, iar Grosu deţine tricoul albastru, pentru cel mai bun român.

Joi va avea loc etapa a doua, de la Braşov la Focşani (176,3 km).
AGERPRES (AS-autor: Mihai Ţenea, editor: Adrian Drăguţ, editor online: Irina Giurgiu)

Sursa foto: Federatia Romana de Ciclism/facebook.com

Comentează cu Facebook