Olimpici de la “Unirea”, admiși la Oxford

Trei elevi din clasa a XII-a A de la Colegiul Național “Unirea” din Târgu Mureș au fost admiși la Oxford, a declarat vineri pentru Punctul directorul Colegiului, prof. Aurora Stănescu. Potrivit acesteia, elevii respectivi  s-au remarcat încă din clasa a IX0-a la diferite competiții naționale și internaționale, obținând inclusiv medalii de aur și argint, la informatică.

“Este vorba de elevul David Purcar, care a participat la diverse competiții naționale și internaționale, precum Balcaniada, la matematică, și Vlasiu Flavius și Văsieșiu Victor, multimpli campioni la olipiadele de informatică. Sunt toți în clasa a XII-a A. Admiterea la Oxford a început în lunile-octombrie septembrie, când s-au trimis aplicațiile, alături de eseuri, recomandări din partea noastră, după care a început procesul de admitere, care a constat în evaluări, probe de matematiă, informatică, probleme de logică, legate de relația matematicii cu alte discipline”, a spus Stănescu.

Potrivit acesteia, elevii au fost chemați în decembrie 2018 la ultimul interviu, tot sub forma unei probe, în urma căruia circa 20% dintre cei selectați au fost efectiv admiși. Directorul Colegiul Național “Unirea” a ținut să remarce, cu acest prilej, și contribuția profesorilor pregătitori – Hecser Enikő Krisztina, la matematică, respectiv Manuela Mărginean, la informatică.

“Țin să-mi exprim aproecierea pentru acest parcurs de excepție. Școala e onorată de acești elevi , de rezultatele acestora, dar și ale  profesorilor pregătitori. Posibilitatea admiterii la Oxford a fost dată de numeroasele rezultate obținute la olimpiade. Pe baza acestui portofoliu bogat, al CV-urilor, al eseurilor, elevii noștri au fost admiși, treaptă cu treaptă”, a declarat aceasta.

Potrivit lui Stănescu, Colegiul Național “Unirea” din Târgu Mureș a mai obținut și în anii anteriori rezultate remarcabile, concretizate prin admiterea unei eleve la Cambridge și a altor absolvenți la alte universități de prestigiu din Anglia, Franța sau Danemarca.

Ela Giurgea

Comentează cu Facebook