fbpx

Omagiu adus poetului Mihai Eminescu

În organizarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş în parteneriat cu Primăria municipiului Târgu-Mureş şi Biblioteca Judeţeană Mureş, va avea loc vineri, 15 ianuarie 2021, ora 12.30, sărbătorirea Zilei Culturii Naţionale şi omagierea poetului Mihai Eminescu, la 171 de ani de la naşterea sa.

Evenimentul – desfăşurat sub genericul “LA STEAUA…” şi coordonat de d-na inspector şcolar pentru Limba şi Literatura Română – prof. dr. Maria Kozak, va debuta la ora 12.00 cu o slujbă de pomenire, care va avea loc la Biserica de Lemn “Sf. Arhanghel Mihail”, locul unde, în iunie 1866, a poposit Poetul în drumul său spre Blaj.

La ora 12.30 se va depune ghirlanda de flori la Statuia Poetului din parcul Centrului Cultural “Mihai Eminescu” din Târgu-Mureş.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş va oferi Placheta Eminescu şi Diploma de Excelenţă Culturală unor personalităţi care susţin cu profesionalism şi implicare actul cultural autentic:

Cercetător ştiinţific, istoric MARIANA PLOIEŞTEANU

Prof. univ. dr. CARMEN MIHĂESCU – Universitatea de Arte din Târgu-Mureş

Preot dr. NICOLAE ŞINCAN

Evenimentul se va desfăşura cu respectarea normelor epidemiologice în vigoare şi va fi transmis pe pagina de facebook a Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş.

Comentează cu Facebook