Oprișcan ar putea candida la europarlamentare

doru opriscanPrim-vicepreşedintele Partidului Democrat Liberal, Dorin Florea, a declarat miercuri, la Târgu Mureş, în conferinţă de presă, că una dintre condiţiile pentru stabilirea listei de candidaţi la Parlamentul European este notorietatea şi aprecierea candidatului şi că PDL ”ar fi onorat” ca Monica Macovei să îşi continue activitatea. ‘În plan naţional, probabil spun, nu ştiu sigur, se discută în partid, una dintre condiţii a fost să deţină notorietate în PE şi un nivel de apreciere care să facă cinste ţării. Ori aici Monica Macovei cred că noi am fi onoraţi să continue parcursul ei, România are nevoie de astfel de voci astăzi şi consider că pentru noi e o mare bucurie. Eu cu mare plăcere o susţin (…) Criteriile sunt stabilite şi acum se discută notorietatea, parcursul european, cum e văzută acolo, ce credeţi că s-ar putea face. Sunt şi pe înţelesul societăţii româneşti’, a arătat Dorin Florea.

Politicianul a arătat că din partea organizaţiei PDL Mureş, pe care o conduce, la europarlamentare pe lista de candidaţi s-ar putea regăsi fostul deputat Doru Oprişcan sau singurul profesor distins cu titlul ”Jean Monnet” din România, dr. Simion Costea. ‘Doru Oprişcan şi-a manifestat dorinţa; noi am considerat că este bună, are experienţă administrativă, managerială, o experienţă parlamentară, am considerat că propunerea este bună. La fel cum este şi propunerea Simion Costea, unul dintre oamenii cei mai motivaţi, din păcate regret faptul că nu are notorietatea pe care trebuie să o aibă un mare profesor şi singurul profesor ‘Jean Monnet’ din România. În momentul în care a făcut lansarea programului de europarlamentar cel puţin presa l-a considerat unul dintre cei mai competenţi’, a susţinut politicianul.

Dorin Florea a subliniat că pentru el toate locurile sunt eligibile, în sensul în care ‘a fi candidatul unui partid la europarlamentare este un lucru care trebuie să te onoreze’.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.