Orașele înfrățite cu Reghinul sărbătoresc românește

În acest sfârșit de săptămână membrii delegațiilor din orașele înfrățite cu Reghinul sărbătoresc alături de reghineni Ziua Națională a României. Este vorba de delegațiile din orașul Ungheni, Republica Moldova, orașul Lubaczów din Polonia și Yavoriv din Ucraina.

La inițiativa Primăriei Reghin elevii școlilor și liceelor din Reghin, împreună cu profesorii au organizat câteva standuri în sala de expoziții a Casei Municipale de Cultură ”Dr. Eugen Nicoară”, cu ocazia Zilei Naționale a României.

Standurile decorate în stil tradițional, elevii și profesorii îmbrăcați în straie de sărbătoare au încântat vizitatorii cu plăcinte cu dovleac și brânză, sarmale, magiun, pâine de casă, scorușe, prăjitură cu mere, brânzeturi și mezeluri, cârnați de casă, cozonaci, zacuscă, chifteluțe și mămăligă.

Delegațiile din orașele înfrățite cu Reghinul au vizitat standurile și au degustat toate bunătățile expuse pe care numai de le priveai îți lăsa gura apă. La final s-au declarat încântați de bucatele expuse.

”Ne-am gândit la această activitate ca delegațiile să aibă ocazia să ne cunoască mai bine tradițiile și preparatele noastre culinare. Am dorit să le împărtășim din gustul și mirosul mâncării tradiționale românești” a afirmat Simona Bogdan, purtător de cuvânt.

De asemenea, elevii au prezentat câteva dansuri tradiționale românești pentru a arăta membrilor delegațiilor străine și frumusețea dansului popular din România.

                   

Imola Grama

Comentează cu Facebook