Orașul coincidențelor stranii: mașina polițistului care i-a pus cătușe lui Benedek a fost incendiată azi-noapte!

Vă mai amintiți cazul reținerii prof. dr Benedek Imre de către polițiștii de la circulație chiar în fața sediului IPJ Mureș? Aici găsiți povestea și filmulețele trimise de colaboratorii punctul.ro.

Azi noapte, 28/29.12.2017 mașina lui Mureșan Tudor – polițistul care l-a încătușat pe prof. dr. Benedek Imre a fost incendiată în parcarea de pe strada Gloriei, și nu spunem la întâmplare ”incendiată”! Am fost la fața locului am văzut autoturismul marca Toyota de culoare argintie cu geamul spate stânga spart și interiorul distrus cel mai probabil de un incendiu ”bine gândit”. În zonă nu sunt camere de luat vederi, foarte probabil nu vor fi nici martori pentru că e un loc puțin circulat (prin spatele blocurilor), deci ideal pentru o incendiere fără autor cunoscut.

Deși, nu se poate vehicula niciun fel de cocluzie legată de autorul incendierii, nu putem totuși rămâne indiferenți în fața unui act menit să semene teamă și, foarte probabil, să dea o lecție de viață unui polițist.

La solicitarea expresă a polițistului Mureșan Tudor nu vom difuza imagini de la fața locului pentru a-i proteja identitatea.

Cine ar fi avut interesul? Primul gând ne duce către procesul în desfășurare pe tema ”Cazul reținerea lui Benedek” unde părerile sunt împărțite: fie că polițistul a reacționat abuziv și dincolo de regulament, fie că prof. Benedek a comis un act de ultraj la adresa autorității unui polițist. Este treaba justiției să facă lumină. Dar la fel ar trebui să fie scoasă la lumină și povestea incendierii autoturismului din strada Gloriei. Dacă există justiție adevărată.

Dar, și trebuie spus acest lucru, ar putea fi vorba și de alte cazuri de șicanări inevitabile pentru un polițist ”de la rutieră” și nu trebuie excluse alte răzbunări și/sau plăți de polițe.

Cert este că incendierea autoturismelor nu este un obicei nou la Tîrgu Mureș. Cu mulți ani în urmă un Volvo nou-nouț cumpărat la supra-preț de la un politician (supra-preț = șpagă) lua foc subit pe Cutezanței pentru a se încasa banii de asigurare. Un alt interlop mureșean rămânea fără două mașini într-o singură noapte pentru că nu și-a plătit datoria către un politician cu renume local. Un ziarist a rămas fără mașina care, culmea, nici măcar nu era în funcțiune și nici sub tensiune electrică – cauza (ați ghicit!) a fost scurt circuit. Un renumit om de afaceri care între timp a decedat a fost și el ”ghinionist” cu un Audi A8 nou-nouț care trebuia să dispară dintr-o anchetă. Un alt Audi renumit cumpărat de la un ministru cu rădăcini în județul Mureș a luat foc pentru a se recupera asigurarea. Evident, fusese cumpărat la supra-preț. Și iaca așa în frumosul nostru târg ard mașinile, total la întâmplare și totuși într-o coincidență stranie de care nimeni nu se ocupă.

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.