Orban, la Alba Iulia: Autostrada Unirii, cum îi spunem noi, Autostrada Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni, reprezintă o prioritate

Premierul Ludovic Orban afirmă că autostrada de pe Coridorul IV Pan-european, tronsoanele de la Piteşti la Sibiu sunt “prioritate zero” a Executivului. “De asemenea, Autostrada Unirii, cum îi spunem noi, Autostrada Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni, şi nu numai Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni, ci şi legătura cu graniţa de vest, de asemenea, reprezintă o prioritate”, spune el. Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“1 Decembrie este simbolul unităţii românilor, simbolul unor realizări spectaculoase şi ar trebui să reprezinte imboldul gândirii, simţirii şi acţiunii fiecărui român acum şi pe viitor. România poate avea un destin măreţ, România are şanse să obţină respectul, aprecierea partenerilor noştri şi fiecare român are şansa să reuşească în viaţă în ţara lui”, a declarat premierul Ludovic Orban, duminică, la Alba Iulia.

Întrebat când se vor uni cele trei provincii prin autostrăzi, Orban a spus: “Este unul din obiectivele noastre prioritare, autostrada de pe Coridorul IV Pan-european, cele cinci tronsoane de la Piteşti la Sibiu sunt prioritate zero. De asemenea, Autostrada Unirii, cum îi spunem noi, Autostrada Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni, şi nu numai Târgu Mureş – Iaşi – Ungheni, ci şi legătura cu graniţa de vest, de asemenea, reprezintă o prioritate. Tot printre priorităţi, reprezintă o prioritate tot zero realizarea tronsonului de autostradă Comarnic – Braşov”.

Premierul Ludovic Orban a participat, duminică, la ceremonia militară de la Alba Iulia, unde peste 1.400 de militari cu 110 mijloace tehnic au defilat în faţa a zeci de mii de spectatori.

Ludovic Orban participă la toate manifestrile dedicate Zilei Naţionale de la Alba Iulia.

De dimineaţă, premierul a depus o coroană de flori la Monumentul Unirii, apoi a participat la reconsttuirea istorică şi la Te Deum.

Defilarea de la Alba Iulia a avut loc în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918. La paradă au participat aproximativ 1.400 de militari şi specialişti din cadrul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii şi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, cu aproximativ 110 mijloace tehnice şi circa 15 aeronave.

Peste 270 de poliţişti sunt la datorie, în municipiul Alba Iulia şi pe principale artere rutiere care duc spre municipiul reşedinţă de judeţ şi acţionează pentru fluidizarea traficului, prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională şi asigură intervenţia la evenimente.

În zona în care s-a derulat parada au fost impuse restricţii de circulaţie.

De la ora 15.00, este programat un spectacol folcloric, iar de la ora 18.00 ”Tănase simfonic” – concert omagial Maria Tănase.

De la ora 20.00 are loc ”Intrarea Armatei Române în Alba Iulia” – spectacol de reconstituire istorică, iar la 20.30 ”Retragerea Armatei Române cu torţe”.

Ca în fiecare an, zeci de mii de români participă la evenimentele care au loc la Alba Iulia de Ziua Naţională.

News.ro

Comentează cu Facebook