Ovidiu Scridon: ,,Mi s-au împlinit visele”

Ovidiu Scridon s-a născut în oraşul Tîrnăveni. A fost fascinat de mic de manifestările Cenaclului Flacăra, motiv pentru care este atras de chitară încă din vremea în care învăţa să scrie şi să citească. După absolvirea liceului din Cluj-Napoca, a fost militar în termen într-o unitate de paraşutişti prezentă în primele linii ale evenimentelor din 1989, din capitală. În 1993 a studiat la Academia de Studii Economice din Bucureşti, loc în care de altfel a debutat în cadrul manifestărilor cultural-artistice studenţeşti; festivaluri, cenacluri, baluri, tabere etc. În 1996 una din piesele lui este declarată oficial ,,Imnul studenţilor” din România. În toţi aceşti ani a scris versuri, a compus muzică şi pentru o scurtă perioadă de timp a fost membru al Cenaclului ,,Totuşi Iubirea”. În 1996 a făcut primele înregistrări în studioul ,,B`inişor” al lui Valeriu Sterian şi a editat albumul ,,Într-o zi…”, album ce se bucură de un succes neaşteptat.

,,Sunt un om liber şi de aici pleacă totul. Am dobândit acest spirit de mic. Am fost, pentru mai mulţi ani, paraşutist sportiv, iar primele performanţe sunt legate de această opţiune. Mă pot lăuda chiar că mi s-au împlinit aproape toate visele importante. N-am de gând să vă dezvălui secretul, dar cred că ţine de universul în care trăiesc şi din care fac parte chitara, poezia, călătoriile şi alte câteva vicii inofensive. Obişnuiesc să privesc oamenii în ochi, mă bucur uneori de lucruri aparent nesemnificative, caut firescul în relaţiile cu semenii şi întotdeauna îmi place să savurez partea plină a paharului. Toate acestea îmi permit să am un fond pozitiv şi mai mult decât atât, să rămân un om liber ”, s-a destăinuit Ovidiu Scridon.

Pașii spre lumea culturală

În perioada 1994-1998 a fost extrem de activ, fiind prezent atât în majoritatea spectacolelor studenţeşti din capitală şi din celelalte centre universitare, cât şi în majoritatea concursurilor şi a festivalurilor de folk. După absolvirea facultăţii a devenit coordonatorul de antenă al postului Radio Total, moment în care priorităţile au urmat o altă cale, mai puţin cea a muzicii folk.

După cinci ani petrecuţi în Radio Total, urmează alţii aproape trei în grupul MediaPro, iar în perioada noiembrie 2006 și iunie 2011 a fost Coordonatorul Traffic-ului de publicitate al grupului de presă Realitatea-Caţavencu. Este absolvent al unui master de Comunicare şi Relaţii Publice în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative ,,David Ogilvy” din Bucureşti şi al unui master de Management în cadrul Universităţii Penn State din State Colege, Pennsylvania, USA.

Mulţumită internetului, a promovării pieselor sale în cadrul grupurilor montane şi-n diverse alte medii, anii 1993-1998, de vârf, din punct de vedere componistic şi concertistic, au fost de fapt ani de investiţii. Chiar cu o absenţă considerabilă, Ovidiu Scridon este un nume cunoscut printre iubitorii muzicii folk şi nu numai. A reapărut pe scena românească la-nceputul anului 2007, plin de optimism, energie şi bucuria de-a împărtăşi din emoţiile lui, alături de chitara şi muzicuţele sale și continuă periodic seria concertelor sale de fiecare dată și în Târgu Mureș.
În martie 2012 își va lansa, la Editura Tritonic, volumul de versuri “Portretul unui gând” şi este în curs de apariţie cartea de aventură şi călătorie ,,Cum am descoperit America”.

Mircea Barbu

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.