fbpx

(P) Alexandru Rafila la Târgu Mureș: „ România este guvernată de haos!”

                     

Ziua de azi a început cu critici dure în cadrul unei conferințe de presă susținută de membrii Partidului Social Democrat. Prezenți la fața locului erau președintele Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților conf. univ. dr. Corneliu-Florin Buicu, rectorul Universităţii de Medicină din Târgu Mureş prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, președintele PSD Mureș Dumitrița Gliga și reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii prof. univ. dr Alexandru Rafila.
Dacă privim lucrurile mai în detaliu observăm că la aceeași masă au fost cam cei mai buni specialiști ai PSD pe tema sănătății publice, deci persoane îndreptățite să critice dur modul în care actuala conducere gestionează criza generată de virusul SARS-CoV-2.
„Gestionarea pandemiei în România, în momentul de față, este guvernată de haos. Actuala guvernare fără să discute cu profesioniști ia niște decizii incorecte. Pentru asta, actuala guvernare trebuie să plece! Carantinarea este izolarea bolnavilor, tirania este izolarea sănătoșilor și prostia este să nu știi care este diferența dintre cele două.”, a declarat Corneliu-Florin Buicu.
Alexandru Rafila aduce critici cu privire la mai multe aspecte și anume: activitățile didactice care nu au fost organizate în mod corect, Direcțiile de Sănătate Publică care sunt incapabile să rezolve anchetele epidemiologice iar capacitatea de testare care nu este utilizată în mod eficient. El declara că: „Direcțiile de Sănătate Publică ar trebui să fie conduse de oameni profesioniști. În momentul de față, o treime din Direcțiile de Sănătate Publică sunt conduse de avocați, economiști și ingineri. Aceste ocupații nu au nicio treabă cu sănătatea publică.”
În legătură cu campania de vaccinare, acesta afirmă că medicii vor fi primii vaccinați, iar ulterior vaccinul va ajunge și în rândul populației. Tot cu privire la acest aspect, doctorul Alexandru Rafila subliniază faptul că oamenii trebuie să se vaccineze în cunoștință de cauză și trebuie să fie informați cu privire la beneficiile și riscurile vaccinării.
Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei se arată nemulțumit de modul în care a fost gestionată criza din domeniul educației: „Am aceeași îngrijorare pentru ceea ce se întâmplă la nivel național deoarece lipsește o perspectivă care să ne dea o speranță că lucrurile vor fi mai bine în viitor. Generăm în acest moment elevi care au pierdut un an de educație, an care va fi aproape imposibil de recuperat. S-au încercat soluții de tip surogat care se pare că nu și-au dovedit eficiența. Din acest punct de vedere, noi am susținut, ca acolo unde este posibil, să nu se închidă școlile pentru că este important ca elevii să participe la activități în mod direct.”
În același context pandemic președintele interimar al PSD Mureș, managerul Dumitrița Gliga se arată îngrijorată de efectele pandemiei asupra domeniului economic: „Ne aflăm la debutul unei crize economice violente. Efectele economice ale pandemiei se resimt acum la nivel global iar la nivel național acestea lovesc direct în capitalul românesc, afectând atât mediul de afaceri cât și rata șomajului. În momentul de față oamenii se tem de pierderea locurilor de muncă.” Dumitrița Gliga este manager în domeniul privat, fabrica de viori din Reghin fiind renumită la nivel mondial.

Comandat de Partidul Social Democrat Organizația Mureș, Executat de sc All Cris srl, CMF 11200020

Comentează cu Facebook