Până când?

 

Săptămâna trecută, un băiat (din relatările martorilor era unul din aceia care nu iubesc munca, nici curățenia, nici respectul) de vreo 8 ani, și-a făcut, în plină zi, nevoile într-un tobogan tubular. Probabil intenționat, fiind pregătit cu hârtie. Desigur, fiind cald, în zona toboganului nu mai puteai să stai din cauza mirosului. Părinții se atenționau între ei pentru  a-i anunța pe copii să evite toboganul. Din păcate, un copil se pare că nu a fost anunțat și a reușit să se mânjească pe încălțăminte și pantaloni.

Zilele trecute văzusem o mașină parcată direct într-un refugiu pentru călători de lângă o stație de autobuz din Tîrgu Mureș. Șoferul probabil s-a gândit să-și țină mașina la umbră. A ținut-o acolo cel puțin o oră (timp în care eu am avut treabă prin zonă).

În altă zi, pe Strada Mihai Eminescu, în apropierea intersecției cu Strada Sinaia (la vreo trei metri de intersecție), într-o zonă cu oprirea interzisă, marcată cu linie continuă, a fost parcată, cel puțin o oră, un automobil. Astfel, șoferii care treceau pe acolo trebuiau să ocolească automobilul trecând pe contrasens, peste linia continuă, într-o zonă periculoasă, pentru că riscau să de-a nas în nas cu mașinile care intrau pe Mihai Eminescu de pe Sinaia.

Și bănuiesc că astfel de deraieri de la comportamentul normal pot fi întâlnite zilnic în Tîrgu Mureș. Până când mai trebuie să suportăm astfel de manifestări? Care este soluția? Cine poate să-i învețe pe acești oameni să-i respecte și pe ceilalți și să respecte niște reguli și legi elementare?

 

Titi Dălălău

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.