Participare extraordinară la reuniunea teatrelor de la Chişinău

Participarea Teatrului Național Târgu-Mureș, cu cele două Companii ale sale (Liviu Rebreanu și Tompa Miklós), la Reuniunea Teatrelor Naționale de la Chișinău, reprezintă o imensă oportunitate de a fi împreună prin teatru, la un eveniment cultural ce reunește cele mai importante instituții de profil din România și Republica Moldova.
A fost o ocazie fericită de a juca spectacolele noastre în fața publicului moldovean, public ce ne-a primit cu căldură și săli pline și de data aceasta și de a marca Anul Centerarului printr-o participare extraordinară la cea mai importantă reuniune teatrală din Republica Moldova.
Teatrul Național Târgu-Mureș a oferit acestei reuniuni de gală o notă aparte, prin însuși caracterul său multicultural. Au fost prezentate publicului din Chișinău atât spectacole în limba română (Tatăl meu, preotul de Gabriel Sandu, regia Leta Popescu și Steaua fără nume de Mihail Sebastian, regia Erwin Șimșensohn) cât și în limba maghiară (Pasărea retro de lovește de bloc și cade pe nisipul fierbinte un spectacol de Radu Afrim).
În cinstea Centenarului Marii Uniri și în urma colaborărilor de succes ale Teatrului Național Târgu-Mureș cu Teatrul „Mihai Eminescu” din Chișinău, va rezulta o co-producție care va avea premiera în luna noiembrie a cestui an. Este vorba despre spectacolul Bal mascat cu Miss Liberty la New York, de Mircea M. Ionescu, regia Kincses Elemer.

Comentează cu Facebook