Pașcan candidează la CJ și așteaptă susținători

Prefectul judeţului Mureş, Marius Paşcan, a declarat, joi, că intenţionează să candideze ca independent la preşedinţia Consiliului Judeţean Mureş, însă numai dacă va avea o susţinere largă din partea formaţiunilor politice şi că a trimis deja o astfel de informare Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI). ‘Întrucât ni s-a cerut imperativ ca până joi să ne precizăm intenţia de a candida, confirm acest lucru, am înaintat MAI o adresă prin care comunic intenţia mea de a candida pentru funcţia de preşedinte al CJ Mureş. Acest lucru nu înseamnă că în momentul de faţă am stabilit în ce formulă sau în ce variantă. În urma întâlnirilor cu cetăţenii din judeţ, am văzut că ar fi dispuşi să mă susţină pentru o asemenea candidatură şi pe baza acestei susţineri sunt motivat şi îmi exprim intenţia’, a susţinut Marius Paşcan.

Prefectul a precizat că îşi doreşte să candideze independent, nu sub sigla vreunui partid, că şi-ar dori să fie susţinut de o coaliţie de forţe care să transceadă mediul politic şi a făcut apel la toate forţele politice să îi ofere sprijinul. ‘Fac apel la toate forţele politice să mă susţină, întrucât din postura de independent nu am resursele materiale necesare pentru a duce o campanie electorală. Cei din PSD şi PNL au avut eşecuri cu candidaturile lor. Cred că de data aceasta, printr-o asumare independentă, printr-o adunare a oamenilor, români şi maghiari, care sunt interesaţi de echilibru şi armonie în judeţ, cred că am şansa să-i adun şi pe primari, chiar dacă au o înregimentare politică. Eu nu m-am manifestat ca om politic, ci, din contră, ca om de administraţie, i-am ajutat pe toţi, cât mi-a stat în putinţă. Fac apel la forţele politice şi civice să se coalizeze şi să mă susţină cu şanse reale, zic eu, pentru această candidatură. Deci o coaliţie de forţe care să transceadă mediul politic. Eventual pot să am o candidatură din partea unei alianţe de forţe politice, consistentă şi serioasă, care să adune electori din toate mediile sociale – şi cultural şi ONG’, a spus Paşcan.

Acesta a afirmat că aşteaptă un răspuns, până cel târziu în 22 aprilie, de la toţi cei dispuşi să îl susţină, pentru a decide în privinţa candidaturii sale. Paşcan a precizat că partidele politice româneşti au ‘pierdut pe mână politică’ preşedinţia Consiliului Judeţean Mureş şi a făcut apel la formaţiunile politice existente să susţină ‘omul, nu interesul politic’. ‘Partidele să aibă în vedere interesul pragmatic al judeţului pe termen lung, să susţină omul şi nu interesul politic, adică cu bun-simţ şi cu înţelepciune, de data aceasta să judece că este o funcţie administrativă de vârf, să judece omul şi reprezentarea administraţiei publice locale şi nu comanda politică sau interesul politic, care întotdeauna i-a îndepărtat de această funcţie. Cu toţii au de suferit, majoritatea primarilor care n-au reprezentat arcul de interes al UDMR au avut de pierdut. Eu fac apel către cei care au avut de pierdut să mă judece ca om, ca om de administraţie, nu ca politician’, a subliniat Marius Paşcan.

AGERPRES

Comentează cu Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.