Pașcan vrea clarificări legate de concurența aeroportuară

marius pascanSenatorul PDL Marius Paşcan a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a cerut Ministerului Transporturilor clarificări în legătură cu aeroporturile din centrul ţării, având în vedere că există trei unităţi aeroportuare pe o rază de 100 de kilometri şi că se impune o strategie pentru evitarea risipirii resurselor bugetare pentru acestea.

Paşcan a spus că i-a solicitat ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, printr-o interpelare, clarificarea poziţiei oficiale a ministerului în privinţa situaţiei actuale a aeroporturilor din centrul ţării, de la Târgu Mureş, Cluj-Napoca şi Sibiu, toate regii autonome aflate sub autoritatea consiliilor judeţene, care au dobândit în mod oficial statut internaţional şi au beneficiat de importante investiţii din bugetele locale pentru dezvoltare.

‘Aceste clarificări ar scuti consiliile judeţene să risipească bani din bugetele locale pentru a le menţine în viaţă. Fără suportul alocărilor de la bugetele locale în privinţa investiţiilor necesare pentru continuarea activităţii şi fără o perspectivă certă de accesare a fondurilor europene în domeniu, aceste regii nu pot să se dezvolte în continuare în formula actuală, fiind în pericol însăşi existenţa lor. Ele continuă să consume o bună parte a resurselor bugetare ale consiliilor judeţene pentru a exista şi pentru a-şi putea desfăşura activitatea curentă’, a spus Marius Paşcan.

Senatorul de Mureş a arătat că au fost iniţiate proiecte de la nivel local pentru ca cele trei aeroporturi să acceseze finanţări nerambursabile din fonduri europene pentru dezvoltare, dar că nu există nicio garanţie că cele trei unităţi aeroportuare îşi vor putea continua activitatea în formula actuală.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.