Pe ce se va cheltui bugetul local?

Potrivit unor estimări ale consilierilor locali, prea mult se cheltuie pentru angajații primăriei. Salariile angajaților ar acoperi 30% din buget, spun ei. Pentru cei 1280 de angajați, primăria cheltuie anual, în medie, 78.125 lei din buget. Restul de 70% împărțit pe cap de locuitor rezultă 1581 lei anual. Inechitabil.

18 milioane de lei sunt preconizați pentru concerte gratuite. Pentru burse 3.620.220 lei, iar pentru cabinetele de stomatologie din școli, consilierii au defalcat 600 de mii de lei. Pentru școlile generale-reabilitare, săli de sport, mansardare, cale de acces pentru persoane cu dizabilități- consilierii au aprobat 14 milioane de lei din buget. Serele orașului vor avea 10 milioane de lei la dispoziție, iar pentru reparații de drumuri s-au votat 40 de milioane.

Pentru procurarea autorizațiilor necesare pentru modernizarea centrului au votat 2 milioane de lei. Pentru realizarea statuilor în oraș s-au alocat sumele: 1 milion pentru statuia lui Bethlen Gábor, 25 de mii pentru amenajarea locului pentru statuia lui Sütő András, iar pentru grupul statuar Școala Ardeleană, 2.100.000 lei. Mai figurează în buget suma de 210 mii de lei pentru acoperirea parțială a pârâului Pocloș și pregătirea unei parcări cu 2 mii de locuri. Asta pentru că s-a mers pe ideea de a continua proiectele începute, pentru că realizarea tuturor propunerilor consilierilor ar necesita sume de cinci ori mai mari, a explicat viceprimarul Makkai Gergely, citat de szekelyhon.

Comentează cu Facebook