Pe toate drumurile din judeţul Mureş se circulă în condiţii de iarnă

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş, Andreea Pop, a declarat pentru AGERPRES că în urma ninsorilor de miercuri pe toate drumurile din judeţ se circulă în condiţii de iarnă, însă nu au fost semnalate evenimente deosebite.

Potrivit Andreei Pop, se circulă cu dificultate pe Drumul European 60, pe Dealul Luduşului, unde există o porţiune de drum în pantă, cu multe curbe, şi că pe parcursul zilei de miercuri s-a semnalat un singur blocaj în trafic pentru scurt timp, în urma derapării unui TIR.

‘Pe E 60 în zona Luduş se circulă în condiţii de iarnă, însă drumul nu e blocat. Am avut un blocaj în trafic pe DN 13 E 60, în apropiere de Bălăuşeri, unde un TIR a derapat, însă a fost remorcat, iar circulaţia a fost reluată foarte repede. Nu ni s-au semnalat drumuri blocate, iar în cazul în care se va semnala, se va interveni, dar până acum probleme deosebite nu s-au semnalat’, a arătat Andreea Pop.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ovidiu Dancu, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, că în urma cantităţilor mari de zăpadă au existat probleme în trafic pe unele porţiuni din DJ 135 Livezeni-Găleşti şi DJ 151D Găleşti-Acăţari, însă utilajele de deszăpezire intervin.

Ovidiu Dancu a precizat că CJ Mureş are încheiate contracte pentru lucrările de deszăpezire care acoperă toate cele 7 zone ale judeţului, în total aproape 800 de kilometric, că au fost cuprinse în planul operativ de acţiune 83 maşini şi utilaje pentru deszăpezire şi că 78 de utilaje de deszăpezire sunt monitorizate prin GPS.

Consilierul primarului din Târgu Mureş, Claudiu Maior, a anunţat miercuri că municipalitatea a început acţiunea de deszăpezire a domeniului public încă de la orele dimineţii, având la dispoziţie 11 maşini cu 70 de tone de material antiderapant.

‘Pentru a veni în întâmpinarea şoferilor nevoiţi să circule pe drumurile în pantă, au fost lăsate la îndemână, pe marginea străzii, lăzi cu materiale antiderapante. 42 de astfel de lăzi sunt împărţite pe raza municipiului Târgu Mureş. În cazul în care ninsoarea se opreşte, maşinile de deszăpezire vor intra şi pe străduţele lăturalnice ale oraşului’, a precizat Claudiu Maior.

AGERPRES

Foto: Ercse Emese

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.