Peste 100 de apeluri la 112 în ultimele 48 de ore

Polițiștii mureşeni au acționat în ultimele 48 de ore, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care puteau afecta liniştea comunități.
Pentru siguranţa cetăţenilor, poliţiştii din judeţul Mureş au acționat, în ultimele 48 de ore, în sistem integrat, alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
În acest interval de timp, polițiștii au intervenit la 123 de evenimente, dintre care 105 au fost sesizate prin SNUAU 112.
În urma activităților, au fost constatate 35 de infracţiuni, fiind prinse în flagrant delict 8 persoane bănuite.
Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 255 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridica la aproape 87.000 de lei.
În ultimele 48 de ore au fost reținute 16 permise de conducere și au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.
Reamintim tuturor cetățenilor că poliţiştii acționează permanent pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea comunității şi, totodată, este pregătită să intervină atunci când situaţia o impune.

RECOMANDĂRI PENTRU PIETONI

Traversaţi numai pe la trecerile semnalizate! Nu traversaţi prin faţa sau spatele autovehiculelor oprite!
La orice traversare, opriţi-vă în afara părţii carosabile, asiguraţi-vă din stânga, din dreapta şi apoi din stânga din nou!
Traversaţi perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Daţi şoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!
Copiii nu trebuie lăsaţi să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili şi nu pot aprecia corect distanţele şi vitezele! Nu uitaţi ! – copiii imită comportamentul rutier al adulţilor.
Evitaţi să circulaţi pe partea carosabilă sau pe pistele pentru biciclişti. Folosiţi trotuarele, acostamentele, iar acolo unde aceste lipsesc mergeţi cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveţi traficul în faţă!
Respectaţi întocmai semnificaţia semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) şi nu circulaţi pe drumurile publice dacă aţi consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat creşte semnificativ!
Fiţi prudent pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili purtaţi haine de culori deschise şi elemente reflectorizante!

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.