fbpx

Peste 170 de vitezomani, prinși în ”cascada” de ieri

Ieri, 20 februarie a.c., în intervalul orar 10.00- 18.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au acționat pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză, în sistem cascadă, în colaborare cu polițiști rutieri din județul Harghita.

Au fost utilizate atât echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, instalate pe autospeciale și aparatele portabile, model TruCAM, pentru depistarea șoferilor care depășesc viteza legală, cât și aparate etilotest și drugtest, pentru depistarea și sancționarea celor aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

În cadrul acțiunii, pentru neregulile constatate, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au aplicat 210 sancțiuni contravenționale, dintre care 179 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, conform Legii nr. 55/2020, iar 28 reprezentând alte abateri la regimul rutier.

De asemenea, aceștia au reținut 15 permise de conducere, dintre care 14 pentru viteză și 1 pentru alte abateri, fiind retrase 6 certificate de înmatriculare.

În continuare, polițiștii vor acționa pe raza întregului județ, pentru reducerea riscului rutier și a numărului şi consecințelor accidentelor rutiere grave și de asemenea, vor continua acțiunile în colaborare cu județele limitrofe, pe sectoarele de drum cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere grave.

Polițiștii rutieri vă recomandă să manifestați disciplină în trafic, să respectați viteza de deplasare în funcție de starea carosabilului și de vizibilitate, să nu conduceți sub influența alcoolului, să nu vă angajați în efectuarea unor manevre riscante și să acordați prioritate tuturor celor în drept!

foto arhiva

Comentează cu Facebook