Peste 300 de elevi mureșeni, la “Zilele porților deschise în industria ospitalității“

Peste 300 de elevi din clasele a IX-a și a XII-a de la Colegiul Economic “Transilvania”, Agricol, liceele Electromureș și “Gheorghe Șincai” din Târgu Mureș, “Domokos Kazmer” din Sovata, “Lucian Blaga” din Reghin și Numărul 1 din Sighișoara participă, în perioada 12-13 aprilie 2019, la “Zilele porților deschise în industria ospitalității“.

Potrivit inspectorului școlar general al județului Mureș, Ioan Macarie, la această acțiune – organizată în urma unui  parteneriat încheiat între Ministerul Educației Naționale și Federația Industriei Hoteliere din România – au fost angrenați elevii de la unitățile de învățământ amintite, care au clase cu profil legat de turism și organizare de evenimente.

“Zilele porților deschise în industria ospitalității“ reprezintă, potrivit site-ului evenimentului, o acțiune care să răspundă problemei lipsei forței de muncă din industria ospitalității din România, în condițiile în care tot mai mulți tineri aleg să urmeze o carieră în turism în afara țării, astfel afectând activitatea indistriei hoteliere românești, precum și să genereze soluții la criza de forță de muncă din turism. În proiect – în care tinerii vor avea ocazia să vadă, pe parcursul unor vizite la companiile hoteliere, ce înseamnă alegerea unei cariere în această industrie, în care primează relațiile interumane – s-au înscris peste 70 de hoteluri din industria românească de profil, din 30 de orașe.

“Cum este să lucrezi într-un hotel? Ce se întâmplă după ușa aceea pe care scrie staff only? Cum arată bucătăria unde a fost gătit acest preparat delicios? Noi vrem să îți arătăm toate aceste lucruri și vrem să îi cunoști pe cei care își dedică pasiunea pentru industria ospitalității. Ne deschidem porțile pentru tine și te invităm să descoperi o industrie despre oameni, unde tu poți face diferența! Pe parcursul vizitei în hotelurile alese de tine: vei descoperi ce se intampla în spatele ușilor; vei întâlni tineri ca tine care și-au ales o carieră în industria hotelieră. îți vor povesti despre drumul lor și îți vor arăta cum decurge o zi din viața lor de hotelier; vei participa în activități create pentru tine, din care să descoperi ce departament ți se potrivește cel mai bine; vei întâlni managerii diferitelor departamente; vei avea șansa să vorbești cu un general manager de hotel”, afirmă organizatorii.

Comentează cu Facebook