Peste 500 de avertismente pentru necurățarea trotuarelor, în Târgu Mureș

Poliția Locală din Târgu Mureș a dat peste 500 de avertismente pentru necurățarea trotuarelor, unor persoane fizice și juridice, printre care și asociații de proprietari, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Municipiului Târgu Mureș, Cosmin Blaga.

“De la începutul ninsorilor, din decembrie, s-au dat peste 500 de avertismente. S-a mers pe prevenție și informare, că este obligația proprietarilor să-și curețe trotuarele. Nu s-au dat sancțiuni, deocamdată”, a spus Blaga.

Potrivit acestuia, și o serie de instituții au fost la rândul lor informate că au această obligație.

Potrivit Hotărârii de Consiliu Local 20/2008, “proprietarii, administratorii și chiriașii imobilelor sunt obligați să asigure curățenia trotuarelor, acoperișurilor, teraselor etc. de zăpadă și gheață și să execute desfundarea rigolelor”.

Depozitarea zăpezii trebuie să se facă pe parte carosabilă a arterelor de circulație, la 30 de centimetri de bordura trotuarelor, lăsând libere gurile de scurgere ale canalului și fără a stânjeni circulația autovehiculelor.

Având în vedere condițiile meteo din ultimele zile, caracterizate prin temperaturi scăzute și ninsori abundente, Poliția Locală din Târgu Mureș a făcut un apel către persoanele fizice și juridice din municipiu să-și îndeplinească obligațiile pe care le au, otrivit HCL amintite, “în vederea producerii unor accidente sau evenimente nedorite, în care să fie implicați cetățeni sau autovehicule”. 

Comentează cu Facebook