Peste 80 de persoane depistate muncind la negru

munca la negruÎn urma celor 160 de controale efectuate în luna februarie de Inspectoratul Teritorial de Muncă Mureş, pe linia relaţiilor de muncă, au fost depistate 82 de persoane care munceau la negru, a anunţat, luni, şeful instituţiei, Andrei Mureşan.

Potrivit acestuia, 16 angajatori au fost sancţionaţi pentru folosirea muncii la negru, cu amenzi în valoare totală de 290.000 de lei şi au fost întocmite 5 sesizări către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş, de constatare a infracţiunii privind primirea la muncă a mai mult de 5 persoane fără contract individual de muncă.

Mureşan a precizat că alte 76 de controale au vizat respectarea securităţii şi sănătăţii în muncă, iar amenzile aplicate pentru deficienţele constate au însumat 19.000 de lei.

În cursul lunii februarie, la nivelul judeţului Mureş au fost înregistrate şi 12 accidente de muncă, din care unul mortal şi 11 soldate cu incapacitate temporară de muncă.

De asemenea, au avut loc 4 concedieri colective la societăţi care îşi desfăşoară activitatea în construcţii, confecţii şi fabricarea materialelor pentru construcţii.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.