Piesa ‘Kripli/Schilodul din Inishmaan’, pus în premieră la Compania ‘Tompa Miklós’ a Teatrului Naţional Târgu Mureş

Compania ‘Tompa Miklós’ a Teatrului Naţional Târgu Mureş a anunţat, marţi, punerea în scenă a unei noi premiere în stagiunea actuală, cu piesa ‘Kripli/Schilodul din Inishmaan’ de Martin McDonagh.

Premiera ‘Kripli/Schilodul din Inishmaan’ este regizată de Rareş Budileanu şi va avea loc în data de 9 martie 2017, de ora 19.30, la Sala Mică a Teatrului Naţional Târgu Mureş.

Din distribuţie fac parte actorii Fodor Piroska, Nagy Dorottya, Tollas Gábor, Galló Ernő, Csíki Szabolcs, Gecse Ramóna, Korpos András, Ördög Miklós Levente, Biluska Annamária, iar alături de regizorul Rareş Budileanu, la realizarea spectacolului au contribuit Andu Dumitrescu (decor şi costume) şi Sasko Kostov (Sound design).

‘Schilodul din Inishmaan este povestea unui băiat care încearcă să-şi depăşească condiţia, să-şi demonstreze că poate trece peste orice obstacol chiar dacă totul este împotriva lui. Va reuşi el oare să-şi realizeze visul american sau Insula Inishmann, casa lui, îl va chema înapoi? Lumea e plină de contradicţii, de tine depinde ce alegi să vezi: frumuseţea sau urâţenia, boala sau sănătatea, simplitatea sau grandoarea. Şi tot de tine depinde ce vrei să faci cu viaţa ta. O trăieşti aşa cum e sau te iei la trântă cu ea’, este prezentarea pe scurt a piesei, conform unui comunicat de presă.

Martin McDonagh este ‘copilul teribil ai dramaturgiei contemporane de limba engleză’, spectacolele şi filmele sale fiind de o mare popularitate. ‘Schilodul din Inishmaan este o comedie neagră despre dorinţe, neîmpliniri, iubire, fapte eroice, prietenie. O lume colorată, cu personaje puternice şi trăiri pe măsură’, a menţionează Compania ‘Tompa Miklós’, în comunicatul de presă.

Regizorul premierei, Rareş Budileanu, este şi actor al Companiei Liviu Rebreanu a Teatrului Naţional Târgu Mureş, iar ca regizor a pus în scenă în majoritate texte ale autorului dramatic Elise Wilk, cum ar fi ‘S-a întâmplat într-o joi’ (2010), ‘Pisica verde’ (2012) sau ‘Camera 701’ (2013), spectacol aflat în repertoriul Companiei Liviu Rebreanu.

‘Dintre proiectele sale face parte şi spectacolul realizat din exerciţii de improvizaţie ‘Să zicem da!’ (2016), spectacol în care sunt implicaţi adolescenţii Trupei Guga Junior (alcătuită din voluntarii Companiei Liviu Rebreanu), care este o iniţiativă unică pe plan naţional. Schilodul din Inishmaan este prima sa colaborare cu actorii de la Compania Tompa Miklós’, se mai arată în comunicatul companiei.

Spectacol este recomandat persoanelor peste 14 ani şi este supratitrat în limba română.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.