Plantări de arbuști în județul Mureș alături de ultramaratonistul Tibi Ușeriu

Aproximativ 30.000 de arbori au fost plantaţi sâmbătă în cinci judeţe din Transilvania – Bistriţa-Năsăud, Cluj, Mureş, Maramureş şi Sălaj – în cadrul unei acţiuni organizate de Asociaţia Tăşuleasa Social din Bistriţa, denumită “Ziua bună! – Ziua voluntarilor mici”.

La activităţile de plantare au participat circa 13.000 de copii din aceste judeţe, alături de profesori, părinţi sau bunici, aceştia fiind cei care, în luna decembrie a anului trecut, au primit cadouri aduse de nemţii de la organizaţia “Cavalerii Ioaniţi”, care de 15 ani organizează, alături de cei de la Tăşuleasa, acţiunea “Camionul de Crăciun”.

În ultimii trei ani, organizatorii “Camionului de Crăciun” i-au mobilizat pe beneficiarii cadourilor în acţiuni de mediu, învăţându-i în acelaşi timp să dăruiască ceva la rândul lor.

“Anul acesta, voluntarii de la Tăşuleasa Social au primit exact ce au primit copiii, practic: au primit cadoul acesta extraordinar, o sută de locuri de plantare organizate de ei. Noi am avut aproape 30.000 de arbori pe care i-am pus la dispoziţie din 20 de specii. A fost o zi foarte frumoasă. Au fost multe comunităţi care nu au primit cadouri de la noi, dar au vrut să facă parte din acest proiect. Practic, eu cred că s-au plantat peste 10 hectare de arbori, care vor creşte împreună cu copiii. Eu spun că orice acţiune de mediu, orice fel de protejare a mediului este de fapt un împrumut pe care îl facem generaţiei viitoare”, a declarat preşedintele Asociaţiei Tăşuleasa Social, Alin Uhlmann Uşeriu, la finalul acţiunii.

Alin Uhlmann Uşeriu a lăudat buna organizare a comunităţilor care s-au înscris în proiect, arborii fiind plantaţi fie pe terenuri agricole degradate, fie pe domeniul public sau în curţile unor şcoli.

Printre promotorii acestui proiect, ediţia 2017, s-au numărat fratele lui Alin, Tiberiu Uşeriu, cel care recent a reuşit performanţa de a câştiga, pentru al doilea an la rând, ultramaratonul 6633 Arctic Ultra desfăşurat în zona Cercului Polar, şi actriţa şi cântăreaţa Ada Milea, originară din Bistriţa.

Tibi Uşeriu a condus echipa de voluntari care s-a deplasat în judeţul Mureş, în timp ce Ada Milea a participat la plantările din comuna bistriţeană Sânmihaiu de Câmpie.

“Am colaborat cu nişte copii extraordinari, care au muncit enorm şi n-am putut să îi dezamăgesc. A fost foarte haios. N-am mai pus mâna pe sapă de anul trecut când, din regret că nu am putut veni aici, deşi promisesem şi eram convinsă că pot să ajung, a intervenit ceva într-un spectacol la Sibiu şi eu am fost atât de necăjită că nu am putut să ajung aici, încât actorii de la Sibiu mi-au cumpărat un cireş, pe care l-am plantat în curtea minusculă a Teatrului Gong”, a spus Ada Milea.

Nu au lipsit de la “Ziua voluntarilor mici” membrii organizaţiei “Cavalerii Ioaniţi” din Germania, care s-au declarat surprinşi de entuziasmul participanţilor şi au spus că acţiunea celor de la Tăşuleasa Social a devenit un exemplu pentru cei din afara graniţelor României.

Voluntarii Tăşuleasa Social s-au adunat, la finalul acţiunii, la Sinagoga din Bistriţa, pentru a trage concluziile acestei zile şi a schimba impresii despre ceea ce au văzut şi trăit timp de câteva ore alături de copii.

AGERPRES

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.