fbpx

Planul de dezvoltare al județului Mureș până în 2027

Consilierii județeni au aprobat în ședința lunii iunie Planul de Dezvoltare a Județului Mureș pentru perioada 2021-2027. Planul de Dezvoltare a Județului Mureș vizează realizarea următoarelor obiective strategice: • Un județ verde • Un județ digital și inovativ • Un județ cu infrastructură și servicii dezvoltate • Un județ dezvoltat economic. Pentru definirea obiectivelor strategice, a fost analizată o bază de date ce conține nevoile orientative de investiții ale unităților administrativ – teritoriale din județul Mureș și ai altor beneficiari. În scopul realizării celor 4 obiective strategice, au fost formulate obiective specifice, măsuri și acțiuni. Planul de Dezvoltare a Județului Mureș pentru perioada 2021-2027 este adresat tuturor actorilor din sectorul public și privat, făcând apel la implicare activă, responsabilitate și contribuție semnificativă la procesul de dezvoltare a județului Mureș.

Alte detalii AICI

“Dezvoltarea Parcului Arheologic de la Călugăreni, comuna Eremitu, județul Mureș” va fi depusă pentru finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență

Proiectul are ca scop amenajarea unui Centru pentru vizitatori în zona sitului arheologic, compus din mai multe clădiri amplasate pe două terenuri unificate aparținând unor gospodării țărănești din intravilanul satului Călugăreni, aflate în proprietatea Consiliului Județean Mureș și administrate de Muzeul Județean Mureș. Înființarea centrului pentru vizitatori se va realiza prin modernizarea clădirilor existente și construirea unor noi clădiri, astfel încât să nu afecteze integritatea patrimoniul vernacular al satului, dar să permită totodată prezentarea structurilor aparținând perioadei romane. Valoarea maximă eligibilă este de 10.608.418,50 lei (2,155 milioane euro) fără TVA.

Tot în ședința ordinară a lunii iunie consilierii județeni au aprobat aderarea la Asociația Zona Metropolitană Târgu-Mureș a comunelor Bălăușeri, Glodeni, Gornești și Mădăraș.

Biroul de Presă al Consiliului Județean Mureș

Comentează cu Facebook
Punctul

FREE
VIEW