Planuri bune pentru pensionari la Reghin

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Reghin a fost înființată la data de 1 noiembrie 1952. Scopul asociației este de întrajutorare mutuală și de asistență socială a membrilor săi, prin activități de protecție socială, principalul scop fiind sprijinirea membrilor prin acordarea de împrumuturi rambursabile, ajutoare nerambursabile și ajutoare pentru acoperirea cheltuielilor cu înmormântarea foștilor membri.
În data de 3 februarie s-a desfășurat o ședință preliminară a Asociației Generale a CARP, pe un sector al municipiului. La ședință au participat responsabilii și membrii asociației din Reghin.

Președintele Stoica Leon a făcut o dare de seamă a activității pe anul 2016. A prezentat un raport asupra realizărilor economice a ajutoarelor nerambursabile și a împrumuturilor pentru anul anterior, precizând că din soldul total de 7.887.293 de lei s-au acordat ajutoare de deces în valoare de 385.725 de lei, ajutoare nerambursabile de 60.376 de lei.
S-a vorbit despre regulamentul asociației, despre membrii care pot beneficia de împrumuturi, specificându-se că și tinerii cu un loc de muncă stabil pot cere sprijinul asociației.
CARP Reghin are parteneriate încheiate cu o seamă de instituții din municipiu, dar și cu medici cu diferite specializări. Membrii asociației pot beneficia de controale oftalmologice, de ochelari, lucrări dentare la prețuri mai avantajoase, pot primi ajutor pentru tratamente balneare. Se organizează anual excursii atât în țară, cât și în afara țării, la tarife rezonabile.

„În cursul anilor trecuți am solicitat restituirea unei proprietăți din Ideciu de Jos, Centrul de Îngrijire Bătrâni din această localitate. Această locație a ajuns, fără niciun temei, în administrația Consiliului Județean. Nu am avut câștig de cauză, cu toate că niciodată nu s-a judecat pe fond cauza. Acest spațiu ar fi foarte util pentru membrii noștri. Pe viitor, ne propunem accesarea de fonduri europene cu ajutorul Primăriei și al Consiliului Local Reghin, cu care avem o colaborare foarte bună. Ne dorim construirea unui centru balnear și a unui centru de zi”, a declarat președintele Stoica Leon.

În 1 octombrie, de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, asociația va sărbători 65 de ani de la înființare. Își doresc cu această ocazie organizarea unui spectacol. În luna iulie își propun o vizită la Bârlad, cu un spectacol susținut integral de către membrii asociației. De Paști și de Crăciun doresc să continue tradiția, în anul 2016 au împărțit 100 de pachete cu alimente membrilor cu pensii mici.

Imola Grama

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.