Pleci la drum cu copilul de 3 ani? Iată ce NU trebuie să îți lipsească din mașină!

Un drum cu mașina, cu un copil de 3 ani, care este mai curios și mai activ decât oricând, poate deveni obositor, oricât de scurt ar fi, deoarece micuțul îți poate distrage atenția de la trafic. 

Din acest motiv, ar trebui să îți iei toate măsurile necesare pentru ca cel mic să stea liniștit, iar tu să te poți concentra la condus. Astfel, vei avea nevoie de câteva obiecte care, cu siguranță, îți vor face călătoria mai ușoară. Află, în continuare, care sunt acestea.

Iată cum trebuie să te pregătești atât pentru drumurile scurte cât și pentru cele lungi dacă ai copil mic: 

Măsurile de siguranță, pe care le iei atunci când pleci la drum cu un copil în vârstă de 3 ani, trebuie să fie la fel de eficiente, indiferent de cât de scurtă sau lungă este călătoria. Acest lucru este foarte important pentru ca cel mic să stea liniștit sau să se joace fără să îți distragă atenția prea mult. Iată, deci, care sunt obiectele esențiale, pe care trebuie să le iei în mașină, pentru ca totul să decurgă bine:

  1. Jucării

Dacă știi ca fiul sau fiica ta are o jucărie preferată, aceea ar trebui să fie prima pe care o pui în geantă. Astfel, vei știi sigur că nu se va plictisi și că nu îți va distrage atenția de fiecare dată când va dori alte jocuri. Ar fi bine, totuși, să iei și alte obiecte cu care să se poată juca, ca să eviți ca cel mic să devină iritat și să plângă.

  1. Apă și gustări

Pentru copii nu există opriri sau pauze programate, astfel încât o sticluță cu apă și câteva gustări, care să îi potolească setea și foamea, ar trebui să fie pe lista de lucruri pe care le iei la drum. Acestea ar trebui alese în funcție de cât de lungă este călătoria, însă și pentru drumurile scurte până la bunici, de exemplu, tot este bine să ai acel “ceva bun” care să nu îl facă să ceară să oprești la magazinele pe lângă care treci.

  1. Șervețele și un rând de hăinuțe de schimb

Pentru că este aproape imposibil să previi micile accidente, când mâncarea sau apa ajung pe tricou, pantaloni sau rochiță, este bine să ai la îndemâna niște șervețele și un rând de haine de schimb pentru opririle de urgență. Acestea te vor ajuta să câștigi timp, nemaifiind nevoie să cauți alte soluții prin portbagaj.

  1. Scaun de mașină

Pe lângă lucrurile pe care le pui în mașină pentru confortul tău și al copilului, trebuie să ai în vedere și câteva elemente de siguranță. Primul produs la care va trebui să te gândești în acest sens este scaunul de mașină. Pentru că este vorba despre un copil de 3 ani, acesta este încă necesar. Din fericire, aici găsești o varietate mare de astfel de articole potrivite pentru micuții de toate vârstele. Astfel, și tu vei fi un părinte relaxat, pentru că i-ai creat celui mic cele mai bune condiții de transport.

Indiferent de lungimea drumului sau de motivul călătoriei, este important să te gândești la cum să faci din această experiență una confortabilă pentru piticul tău. Astfel, pe lângă cele necesare, care să te ajute ca cel mic să stea liniștit, trebuie să pui pe primul loc siguranța lui, chiar și atunci când merge doar până la grădiniță.

Sursa foto: Pixabay.com

Comentează cu Facebook