POL, tot mai fraged … „o iluzie”… Mark Christian Hermann: „Adio POL!”

Duminică, în jurul orei 14, fostul consilier local Mark Christian Hermann, membru POL, și-a anunțat demisia din partid pe propria pagină de socializare.
Motivele care au stat la baza acestei demisii nu au fost nuanțate foarte clar de fostul consilier, el spunând doar că acestea sunt „complexe și care s-au conturat în timp”.
Astfel, Mark Christian Hermann și-a dat demisia atât din funcția de membru al Comitetului Executiv, cât și din statutul de membru al POL: „Pe această cale doresc să vă aduc la cunoștință faptul că în cursul zilei de azi m-am retras din POL – Tîrgu Mureș Marosvásárhely. Pe cale de consecință îmi dau demisia atât din funcția de membru al Comitetului Executiv, cât și din statutul de membru al POL.
A fost o decizie la baza căreia au stat motive complexe și care s-a conturat în timp. După cei aproape doi ani petrecuți în Consiliul Local al Municipiului Tîrgu Mureș, perioadă care pentru mine a impus un grad de uzură și un sacrificiu imens, am luat decizia ca în următoarea perioadă să mă concentrez mai mult asupra vieții mele profesionale și private.
Pe această cale aș dori să le mulțumesc tuturor celor care m-au susținut în demersurile mele și au crezut în mine, cât și pentru toate acele critici constructive care m-au ajutat să fiu mai bun, iar colegilor din POL le doresc mult succes pe viitor! Eu voi fi același om care am fost și până acum, și voi rămâne în continuare în fidel tuturor acelor principii care pe care mi le-am asumat dintotdeauna.
Misiunea mea aici a luat sfârșit. A fost un vis frumos… poate doar o iluzie.
Adio POL!”

Vă reamintim că …

… în ședința de Consiliu Local din data de 22 martie consilierul local Mark Christian Hermann și-a anunțat retragerea din Consiliu Local, motivele care au stat la baza acestei decizii sunt, așa cum a declarat, unilaterale și se referă la semnarea unui contract care îi va solicita plecarea din țară pe o perioadă mai lungă: „… Am vorbit acum două ședințe de deschiderea unei șampanii. Vreau sa vă spun doar atât, când POL a fost înființat ca prima mișcare pornită de la firul ierbii, una dintre premisele noastre a fost ca oamenii să participe într-un număr cât mai mare la deciziile urbei. Asta s-a referit inclusiv la membrii noștri care ne-am înhămat împreună pentru un proiect comun. La vremea respectivă s-a dus o discuție de principiu prin care consilierii locali să se înlocuiască prin rotație, astfel încât să asigure o reprezentativitate cât mai mare prin implicarea cât mai multor oameni și pentru a se lua niște decizii bune și corecte în favoarea comunității. Pe latura vieții mele profesionale urmează să semnez un contract care îmi va solicita plecarea din țară pe o perioadă mai lungă. Neputând să mai aloc atât de mult timp problemelor din CL și problemelor orașului cât am alocat în ultimii doi ani, mi se pare corect să vină cineva care poate să aloce mai mult timp în viitor decât voi putea aloca eu. Activitatea de ales local pentru mine în cei doi ani de zile a fost o experiență. Sincer vorbind, ar fi fost multe lucruri pe care nu aș fi dorit să le trăiesc, am avut și experiențe bune, am avut și experiențe proaste, am simțit pe pielea mea ce înseamnă tirania unei majorități, ce înseamnă când nu te lasă cineva să dezbați, să vorbești, să propui, doar pentru a lua niște decizii bune, juste corecte și echitabile, pentru târgumureșeni. Pe această cale, stimați colegi, aș dori să vă anunț astăzi, despre decizia mea, unilaterală, fără a fi fost influențat de nimeni, de a mă retrage din Consiliul Local, și de a lăsa loc următorului candidat de pe lista oamenilor liberi. Mult succes în continuare în activitatea voastră”.

Redacția

Comentează cu Facebook