Politicienii sau românii fără suflet

Mi se pare foarte interesant și remarcabil atașamentul prințului Charles al Marii Britanii față de tradițiile românești. După cum se știe, prințul a făcut o nouă vizită în România și a lăudat din nou valorile culturale și religioase românești, precum și peisajele naturale ale țării… Laudele și prețuirea sa sunt cu atât mai valoroase cu cât, adeseori, noi românii ne autocriticăm prea mult, de parcă am fi ultimul popor din lume. Și iată că un străin ne iubește mai mult decât ne iubim noi înșine? Cum este posibil așa ceva? Desigur, nu poate fi vorba decât despre o manipulare fără limite care probabil are ca scop reducerea poporului român la o mulțime de oameni fără identitate, asemănătoare unei turme de oi. Se știe, oile nu au identitate! De aceea, sunt foarte ușor manipulabile. Chiar și de către câini special dresați în acest scop.
Iar cel mai mare păcat al acestei manipulări este orientarea românilor spre alte valori, spre false valori, adeseori după modelul celor mai negative dintre modelele occidentale. Iar românii se simt adeseori mai bine în pielea occidentalilor din filme – șmecheri, fustangii, avizi de bani – decât în pielea românului tradițional – modest, primitor, prietenos, creștin.
Iar cel mai responsabili pentru aceste erori etnice ale națiunii sunt politicienii, cei care au vândut țara pentru o mână de bani pe care i-au băgat în buzunarele proprii, cei care au conștiința paralizată… Românii, văzându-i, s-au identificat, din păcate, cu ei. Dar, adevărul e că românii nu sunt totuna cu politicienii din România. Politicienii din România sunt adeseori românii fără suflet, fie că nu l-au avut, fie că și l-au vândut, în momentul în care și-au vândut țara intereselor străine.
După cum zice Dan Puric, „sufletul românesc nu se declină între degenerarea evadatului din ghetoul comunist care fură acum în Occident și oul politic de azi care a distrus România mai mult decât oricare dușman, ci între cel care și-a dat viața pentru acest pământ și tăcerea românului de azi care are memoria acestui lucru și nu cedează”.

Titi DÃLÃLÃU

Comentează cu Facebook
Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.